10 de setembre de 2008

Cardona, sobre rodes?

Cardona és de les poques poblacions catalanes que només van sobre rodes de forma literal. És a dir, si una cosa no podem dir de Cardona és que vagi sobre rodes en sentit metafòric, perquè l’economia no passa pel seu millor moment (tot i l’esforç turístic i la voluntat de ‘fer poble’ d’una part dels empresaris locals). Bé, de la situació econòmica, social, política i cultural de la Vila Ducal és millor parlar-ne en un article a part.

El cas és que Cardona va sobre rodes perquè patina, i patina d’allò més bé (insisteixo, també en sentit literal). Aquest diumenge, 7 de setembre, el Club de Patinatge Artístic de Cardona va celebrar el seu quaranta-cinquè Festival anual, i va tornar a penjar el cartell de ‘ple’. Evidentment, i llevat d’algunes excepcions (l’excampió estatal Xavi Òrrit i la jove promesa Pere Marsinyac, per exemple), gairebé tota la glòria se la van endur les figures internacionals convidades. Però, més enllà d’això, el festival serveix com a carta de presentació de l’enorme planter del club, que aquest any compta amb més menuts que mai.

Independentment del nivell competitiu que pugui demostrar el club cardoní durant aquesta temporada (que segur que superarà expectatives, paraula de cardonins), s’ha de reconèixer la tasca de l’entitat, dins del Foment Cardoní, per aglutinar una importantíssima massa social, que sempre és la millor forma de practicar la identitat local. Amb iniciatives com aquesta, les que fan ‘poble’, potser, algun dia, Cardona també anirà ‘sobre rodes’ en sentit metafòric.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn