7 d'octubre de 2008

Canvia la conversa d’ascensor

Per Núria Sala

Hem parlat, sentit, escrit i llegit moltes vegades sobre les superconverses de l’ascensor: “quin fred”, “quina calor”, “avui em sembla que plourà”, “quin dia que ha fet avui, eh??”. No són res més que apreciacions banals aprofitant l’incontrolable condició de la meteorologia, estructurades a través de frases curtes, completament gratuïtes i creades simplement per ser cordials amb les persones que tenim al davant en una distància curta. Doncs aquestes converses estan en crisi. Mai millor dit.

Allò que anomenem la conjuntura ha posat en escena comentaris competidors de molta punyeta: “com va la feina?”, “us ve a comprar gent?”, “ostres, això no sé pas com acabarà!”, “conserva la feina, ara que en tens!”. Vaja, que aquests comentaris (fets amb la mateixa coordialitat amb què abans es parlava del temps), fan que, quan abandonis l’ascensor, surtis espantat.

Tranquils! Ni que ens costi mantenir la calma, no podem encomanar les pors a tots aquells amb qui ens trobem. Hem de creure en nosaltres i transmetre optimisme. Digues que estan guapos si veus que s’han arreglat. Si fan bona olor, també estaran contents de veure que te n’adones. Si tens uns quants segons més, treu algun tema que et porti a augurar-li que segur que no l’enxamaparà la crisi, perquè és massa bona persona.

Tingues en compte que tot s’encomana excepte la boniquesa. És a dir, amb comentaris d’aquest tipus, tan gratuïts com tots els altres, aconseguiràs que surtin somrient de l’ascensor, amb una rialla d’orella a orella que, segur, encomanaran a la propera persona que es creuin pel carrer.

Una resposta a “Canvia la conversa d’ascensor”

  1. Valentí S. ha dit:

    Les superconverses d’ascensor, o millor dit la comu-nicació a l’ascensor no morirà mai, o això espero; perquè parlar del temps pot ser banal però sovint és la unica cosa comú que tens amb la persona de l’ascensor. (Comunicació – comú). Sobre les proposicions de canvi de conversa no les trobo molt adecuades si la única cosa en -comú- que tens es estar en aquell moment al mateix lloc i com no el omnipresent temps.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn