19 de novembre de 2008

Els “copions” de la classe

eyeUs recordeu dels copions de la classe? Eren aquells que sempre et miraven de reüll mentre dibuixaves, pintaves o feies una redacció. I per què ho feien? Perquè, d’alguna manera, desconfiaven de les seves idees i es pensaven (no sempre amb raó) que les teves eren més bones. El resultat era evident si posaves els deures sobre la taula: t’havien copiat! Bé, això és el que intentaven, perquè no sempre ho aconseguien fer millor que tu.

Per sort, no tots els copions tenen el do de Picasso. Sabies que en Picasso, quan anava a l’estudi de Joan Gris, aquest havia d’amagar tots els seus quadres? Picasso el copiava. Sí, Picasso a vegades era un copión, i el gran problema de Joan Gris era que el geni ho feia molt i molt millor que ell. Segurament, Picasso és una de les poques excepcions, gràcies a les seves virtuds, dels copions que copien malament.

En la nostra feina, el treball en R+D, que la majoria d’empreses apliquen a les seves exigències tecnològiques, consisteix en trobar diferents maneres d’explicar històries, en donar la volta a temes que sempre s’han explicat de la mateixa forma, en donar un punt de vista inèdit a qualsevol qüestió. Quan hem trobat la fórmular per explicar una història, busquem socis i col·laboradors per poder produir el projecte.

Més d’una vegada i més de dues, hem creat un projecte, ha agradat molt, en alguna ocasió ens ha valgut un premi nacional, l’hem mogut per tot el país i… Què creieu que ha passat?(…)

Segur que hi han moltes persones, del nostre sector però també de molts altres, que se senten identificades amb això, és a dir: a vegades som víctimes del copions professionals, els que ho han sigut tota la vida i s’han fet grans (en tots els sentits) aprofitant-se de l’empenta dels altres. Però tot aquest escrit és perquè, si passa això, hem de generar un nou repte: lluitar per fer-ho millor que ningú, perquè el resultat no tingui comparació.

Poques vegades tindràs la mala sort de trobar-te un Picasso, és a dir, un copion que et copiarà i ho farà molt millor que tu. Tot i que, en definitiva, trobar-te un Picasso seria una de les millors loteries. I és que, si alguna cosa falta a la nostra societat, són bons referents. Au…

Una resposta a “Els “copions” de la classe”

  1. el problema es que prenem referencies d’arreu i no se quand copiem o creem de lo que em vist

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn