15 de febrer de 2009

Estrenem “La sal de la mort” al Kursaal de Manresa

Vessament d'aigua saturada de sal

Divendres 27 de març, la sala petita del Teatre Kursaal de Manresa serà escenari de l’estrena de “La sal de la mort”, un documental al voltant del vessament de residu salí al Llobregat i el Cardener. L’obra, dirigida per la Núria Sala i el Dani Sala, pren com a eix central la labor desinteressada de la Plataforma Montsalat, que des de fa més d’una dècada realitza un seguiment exhaustiu de la salinitat de les aigües i denuncia la responsabilitat de l’empresa propietària de les mines del Bages.

“La sal de la mort” és el novè documental d’E2S Produccions i el primer produit per la nostra línia d’acció social, que aporta recursos, mitjans i produccions sense ànim de lucre amb la finalitat de contribuir en la construcció d’una societat més justa, més sostenible i amb igualtat d’oportunitats per a tots els seus membres. En aquest sentit, hem volgut involucrar-nos en la lluita contra el greu problema mediambiental que suposa, segons la plataforma, l’abocament de 500 tones diàries de sal als rius del Bages, un desastre natural que s’afegeix als devastadors vessaments del col·lector de salmorres.

Montsalat, que ha recompensat la nostra tasca organitzant aquesta estrena, és una organització de fons ecologista que lluita per denunciar l’abocament descontrolat de residus salins al rius que passen pel Bages.  Fa molt de temps que treballa perquè l’administració apliqui mesures de control, i malgrat que a dia d’avui ja ha aconseguit diversos objectius, encara són insuficients perquè aquest problema deixi de ser prioritari.

De tot això se’n parla al documental, tot i que al dia de la presentació es farà un debat entre Roger Lloret (de la Plataforma Montsalat), Gabriel Borràs (de l’Agència Catalana de l’Aigua), Ignasi Perramon (primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Manresa) i Ricard Planas (del Grup Solucions). El moderador del debat serà el Dani Sala coautor del documental juntament amb la Núria Sala.

Si veniu, us assegurem que quedareu (llastimosament) sorpresos de la problemàtica que ocasionen els runams del Bages que es van disolent en aigua i la sal de la qual s’escapa com una taca d’oli per tota la comarca. Malgrat això, qui pateix més les conseqüències d’aquesta contaminació és l’àrea metropolitana de Barcelona. No voldreu saber per què i fins a quin punt?
Teniu una cita, com hem dit, el dia 27 de març a les 20.30h a la Sala Petita del Kursaal de Manresa (al Passeig de Pere III).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn