16 de maig de 2009

Un misteriós genet del segle XII, imatge de la Festa Medieval

Pintura mural trobada fa 10 anys al Casal Graells de Cardona

E2S ha recuperat el misteriós genet de les pintures gòtiques del Palau Graells de Cardona per al cartell de la Festa de la Sal, la fira medieval de la vila. Aquesta pintura mural, única pel seu tema militar (l’art gòtic només representava motius religiosos), no ha estat mai tan a prop del ciutadà com en aquest cartell oficial.

L’equip de disseny d’E2S ha convertit el misteriós guerrer en protagonista del cartell per apropar l’art local del segle XII al poble, però també perquè evoca el gran poder del llinatge dels Cardona en l’època de major esplendor del ducat. De fet, el misteriós genet podria ser un dels Rajadell, la segona família de l’oligarquia local, en una cavalcada militar cap a una població veïna, en una revenja o una demostració de força.

Cap expert, però, no ha pogut desvetllar el significat de l’obra (descoberta fa 10 anys), els seus protagonistes, l’autor ni tan sols els propietaris del palau. Podrien ser els propis Rajadell, feudataris de moltes de les zones agrícoles de fora de les muralles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn