26 de novembre de 2009

E2S crea un format audiovisual totalment innovador amb el projecte Paisatge Sonor de la Patum

La Maixerina, una empresa creada per Jordi Millan i el Jordi Boixadera (dos inquiets innovadors dels Berguedà), va acudir fa unes  setmanes a E2S amb un projecte molt engrescador entre mans: fer l’audiovisual d’un paisatge sonor.

La primera reacció va ser plantejar-se: audio-visual a partir de material sonor? (…) Era la primera vegada que algú ens plantejava un repte com aquest: explicar i mostrar el paisatge sonor d’una festa, i no d’una festa qualsevol, sinó de la primera festa catalana reconeguda com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat: la Patum de Berga.

Una feina com aquesta no s’havia fet mai i el que la Maixerina demanava a E2S era que ideés el format que s’havia de donar a 155 arxius sonors, quasi 500 fotografies i textos de 74 personalitats vinculades a la festa patumaire. La segona reacció va ser:  serem capaços de fer de tot aquest material una història atractiva de la Patum? …  Pels patumaires i, sobretot, pels no patumaires.

Després d’investigar en el format i tenir clar que el més important de l’audiovisual era donar-li la màxima importància al so, E2S ha sorprès a tothom en la forma d’explicar la història.  L’equip d’E2S vol destacar la importància del tractament de color i els efectes de profunditat aplicats a les fotografies, la decisió d’usar només fragments de textos en funció de la continuïtat i el ritme del muntatge  així com el dinamisme i l’estaticisme de les imatges, d’una durada relacionada amb el tempo que requereix cada moment.

L’equip d’E2S que ha treballat en el projecte està format per Núria Sala (realització i muntatge),  Dani Sala, Cristina Chumillas i Sergio García (en el tractament fotogràfic i el grafisme) i Nil Mujal.

És una de les millors produccions d’E2S, i de les més innovadores que s’han treballat fins avui: una obra mestra. Com poques.

No tenim cap comissió en la venda del DVD, però per si us interessa veure com hem treballat el podeu trobar a:

Altaïr. Gran Via de les Corts Catalanes, 616
La Central. Carrer Mallorca, 237
La Central del Raval. Carrer Elisabets, 6
La Central del MACBA. Plaça dels Àngels, 1
La Central del Lliure. Passeig de Santa Madrona, 40-46
Llibreria ONA. Gran Via de les Corts Catalanes, 654
La Quera. Carrer Petritxol, 2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn