29 de gener de 2010

E2S participa a DOCSBARCELONA per projectar el documental “El camí de l’herba” (2006) als més petits

[youtube]X4YbXr0jOTo[/youtube]

El proper dimecres participem al DocsBarcelona 2010, International Documentary Film Festival, que se celebra del 2 al 7 de febrer a la capital catalana. L’organització ens ha convidat als cinemes Verdi de Barcelona per presentar el documental El camí de l’herba (2006) en el marc d’una nova iniciativa del Festival. Dins de la secció Kids and Teens, aquest any el DocsBarcelona ha volgut apropar el documental als nens després de l’èxit amb el públic adolescent en edicions passades.

En total, 140 nens d’entre 9 i 10 anys de dues escoles de la ciutat comtal vindran a gaudir del documental, preparats per fer un allau de preguntes sobre el protagonista i la història d’El Camí de l’Herba. El públic serà exigent, i nosaltres hi anirem amb ganes que sigui així, perquè de l’exigència s’aprèn. Volem felicitar el festival DocsBarcelona per obrir el gènere del documental als més petits. Segur que la iniciativa serà tot un èxit.

El camí de l’herba (E2S, 2006): l’Ernest Sitges és l’últim pastor transhumant del Berguedà. Abans de Sant Joan, emprèn un viatge a peu durant tres dies per traslladar el seu ramat des de Vallcebre fins a la Molina (a la Cerdanya), on passarà tot l’estiu. Pel camí es trobarà persones que l’ajuden en els dies de “pujar i baixar de muntanya”. La relació amb aquests personatges i les seves converses ens donen pistes per entendre el que representa la cultura transhumant, que està a punt de desaparèixer a Catalunya després de mil anys de vida. Instal·lat en una caravana, i en companyia del Carlus, un pastor de vint-i-dos-anys. L’Ernest passarà el que provablement serà el seu últim estiu com a pastor.

DocsBarcelona. Aquest festival internacional, dirigit per Joan González, celebra enguany la seva tretzena edició. Cada any, el festival s’ha reinventat, incorporant noves seccions dins del certamen.

Algunes de les seccions del festival són el Doc!Doc!Doc!, on es descobreixen les propostes més fresques dels nous cineastes, o l’Xtra, on es fan classes magistrals i projeccions. DocsBarcelona segueix sent l’únic festival de l’Estat dedicat al gènere documental que combina una secció oberta al públic amb un mercat de caràcter professional, una oportunitat tant per a directors consagrats com per a joves realitzadors. DocsBarcelona és una bona plataforma per promocionar-se, fer contactes i conèixer l’encara desconegut món del documental.

Una resposta a “E2S participa a DOCSBARCELONA per projectar el documental “El camí de l’herba” (2006) als més petits”

  1. És genial que DocsBarcelona tingui la iniciativa d’acostar el gènere al públic infantil. És bo que els petits coneguin que en el món audiovisual no només existeix la ficció. A més, com en tot, el futur consumidor de documentals primer ha d’aprendre a veure’n.

    De pas, segurament que el vostre treball servirà perquè la majoria d’aquests 140 nens coneguin què és la transhumància i que el món no s’acaba a BCN…

    Felicitats per ser-hi!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn