21 d'abril de 2010

Màrius Serra, Padrí d’Honor del Ruc Català 2010

El seu fillol, el Borinot

E2S ha finalitzat amb èxit la campanya del Padrí d’Honor del Ruc Català 2010, a la granja de Fuives (Olvan). En aquesta ocasió, el Padrí d’Honor és l’escriptor català Màrius Serra, que ha obtingut el títol honorífic a voluntat de tots els internautes que han participat al concurs de Facebook. L’escriptor s’ha convertit en padrí d’un ruquet acabat de néixer, l’ha batejat amb el nom de Borinot.

Vam celebrar l’acte d’apadrinament del ruc a la granja de la familia Gassó, molt ben acompanyats. Dos dels candidats a padrí d’honor van assistir-hi com a mostra de suport a la iniciativa, a la feina de Fuives i a l’escriptor. Són la dissenyadora manresana Miriam Ponsa, guanyadora del 080 Barcelona Fashion; i Pep Plaza, actor conegut pel programa Crackòvia de TV3. També vam comptar amb l’assistència de l’acaldessa d’Olvan i diputada al Parlament de Catalunya, Judit Carreras.

Per temes d’agenda no van poder venir els altres candidats que han participat a la campanya, però l’interès i el suport l’han mostrat des del bon començament. Són Marc Coma (pilot de ral·li), Cristina Puig (presentadora de televisió); Vador Lladó (presentador de ràdio), Joan Roca (cuiner d’ El Celler de Can Roca).

Pep Plaza i Màrius Serra passegen per Fuives

Què reconeix el premi Padrí d’Honor del Ruc Català? Doncs la tossuderia, positiva i optimista, de persones constants, intel·ligents, compromeses i perseverants amb la seva feina i la seva vida, característiques del caràcter del ruc català. “Representa un gran honor ser padrí d’un animal tan tossut”, va afirmar el Màrius. “La meva filla segur que estarà molt més orgullosa de mi a partir d’avui que per totes les novel·les que he escrit”. També va reconèixer la tasca que fa Fuives des de fa més de 40 anys per preservar aquesta raça en perill d’extinció. “Una tasca admirable, i a més, molt raonable i lògica. És una tasca tossuda”.

Màrius Serra i Miriam Ponsa

Fem justícia. Per què el Ruc Català? La tossuderia és una característica poc valorada, però imprescindible per tibar del carro i aconseguir qualsevol fita. És un caràcter que tenen molt pocs animals, i cap com el ruc català, una bèstia constant, sacrificada i més intel·ligent del que ens pensem. Històricament, la paraula “ruc” no ha fet justícia a l’animal.

Contràriament a la tradició popular, el ruc és un dels animals més llestos i intel·ligents. Per això, el premi és un pas més en el reconeixement d’aquesta raça autòctona quasi sempre poc valorada i condemnada a l’oblit després de la mecanització del camp.

Màrius Serra, Judit Carreras i Joan Gassó

La notícia de l’apadrinament va sortir a molts mitjans locals i nacionals. TV3, també se’n va fer ressó. Veure-ho.
Per a consultar més informació, podeu visitar l’ infoK de TV3

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn