6 de maig de 2010

E2S participa en el projecte VISUALS 2010, responent a una entrevista virtual

REDACCIÓ E2S -Avui hem participat en una entrevista online organitzada pel Regió 7 i l’Ajuntament de Manresa dins del projecte Visuals 2010. En aquest link podreu veure l’entrevista que ens han fet en línia i les nostres respostes. Si aneu a aquest link, ens podreu conèixer una mica més ;)))

REDACCIÓ REGIÓ 7 -L´Ajuntament de Manresa ha iniciat una nova edició del cicle Visuals, que enguany està centrat en el concepte de barri com a espai de relació ciutadana a partir del treball conjunt de creadors, entitats de la ciutat i experts. El resultat és el cicle “Manresa, ciutat i barris”, que inclou 17 propostes que es portaran a terme durant aquest mes de maig. Regió7.cat s’ha sumat enguany a aquesta iniciativa i en serà la web oficial.

Visuals és un projecte que va néixer l´any 2006 per apropar el món audiovisual a la ciutadania i donar suport a les iniciatives dels creadors. L´any 2008 se li va donar un nou enfocament –relacionar-lo a una temàtica concreta, en aquella ocasió la fàbrica i, l´any passat, la natura– que s´ha mantingut en aquesta edició.

En aquesta nova edició de Visuals, a iniciativa de les regidories de Cultura i Participació Ciutadana, s´ha volgut reflexionar sobre el barri com a espai màxim de convivència dins d´una ciutat. Manresa és una ciutat formada per un gran nombre de barris amb una personalitat pròpia fruit de la seva història i de la personalitat de la gent que els habita. Els barris responen a elements geogràfics i evolucionen a través de la gent que hi viu i hi arriba.

Per tant, els barris són forma urbana i, el més important, forma humana. En aquest sentit, el cicle Visuals d´enguany vol reflexionar sobre l´actiu més valuós de la ciutat: la gent que hi viu. I fer-ho des dels espais centrals de les persones: els barris.

Manresa, ciutat i barris, és el resultat de la suma d´esforços de diferents xarxes ciutadanes. Per una banda, creadors audiovisuals, fotogràfics i plàstics, i per l´altra, diferents col·lectius i entitats vinculades a la protecció i divulgació del medi ambient. El resultat és un programa que mostra la suma de les diferents visions que sobre aquest tema aporten estudiosos, tècnics, artistes, veïns i veïnes de la nostra ciutat, entre d´altres.

El programa Manresa, ciutat i barris presenta 17 propostes en diferents espais de la ciutat. Es tracta d´unes propostes coherents, directament lligades amb la temàtica que tracta el cicle i que són fruit d´una gran participació. A banda, cal destacar la transversalitat de les propostes, que han posat en contacte entitats lligades amb el món de la imatge i l´audiovisual, amb altres de l´àmbit veïnal, social i ciutadà. També s´ha optat per incloure propostes adreçades a diferents franges d´edat, des d´infants fins a gent gran, i també a diferents col·lectius.

A partir del 3 de maig, coincidint amb l’inici del cicle, Regió7.cat habilitarà un canal dedicat exclusivament a Visuals 2010. En ell s’hi podran trobar els curtmetratges estrenats en edicions anteriors, així com exposicions virtuals i el programa de tot el cicle. El web pretén ser un punt de trobada i d’interacció entre totes les persones de la ciutat interessades en el món audiovisual i en el cicle. Una altra aportació que farà Regió7.cat a Visuals 2010 seran les entrevistes virtuals a persones vinculades al món audiovisual de la Catalunya central, com Queralt Casals, periodista de TV Manresa (4 de maig, a les 6 de la tarda); Dani i Núria Sala, fundadors de la productora E2S (6 de maig, a les 6 de la tarda); i Laura Casaponsa, directora de cinema (14 de maig, a les 5 de la tarda). Tots ells respondran les preguntes que els formulin els internautes a través de www.regio7.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn