30 d'agost de 2010

Mor Carles Hug de Borbó

[youtube]l91ERbGrajI&hl[/youtube]

El dimecres, 18 d’agost, va morir l’històric hereu carlista a la monarquia espanyola, Carles Hug de Borbó, als 80 anys. Carles Hug va ser un dels protagonistes del documental realitzat per E2S: “Requeté” i emès per Taller.doc, al 33 de televisió de Catalunya. Requeté és la història d’un petit grup de persones que defensa un altre rei per Espanya, Carles Hug de Borbó-Parma, hereu de la línia successòria del Carlisme. Ara, el col·lectiu haurà de donar la benvinguda al nou successor, el fill de Carles Hug de Borbó, Carles Xavier.

Carles Hug de Borbó va néixer a París el 8 d’abril de 1930 i era el primer fill home de Xavier de Borbó Parma i Bragancia i de Magdalenda de Borbó Busset. Era descendent directe per via paterna, de la mateixa manera que la Casa Reial espanyola, de Felip V, primer rei Borbó a Espanya.

El 1975, després de l’abdicació del seu pare, es converteix en cap dinàstic de la Casa Borbó-Parma, la branca carlista que va pretendre situar els Borbó Parma al Tron d’Espanya. El 1977 va ser elegit president del Partit Carlista.

Aquest mes d’agost Carles Hug va morir en un hospital barceloní víctima d’un càncer. E2S recupera, en el que vol ser un homenatge, els fragments en els que apareix dins el documental Requeté (Paral·lel 40, 2007).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn