3 de maig de 2011

Els Premis Drac de Solsona es fan grans en una tercera edició de luxe

El moment de la lectura del veredicte dels Premis Drac 2011

Atraure la participació de 93 escriptors a un certàmen, seduir el públic assistent i, consolidar un esdeveniment que difón la literatura catalana, és un repte que ha aconseguit la tercera edició dels Premis Drac (Solsona, 24 d’abril de 2011).

E2S ha treballat amb la difusió d’un certamen que, enguany, estava ple de novetats. Per una banda, l’acte,  conduit pel periodista de Catalunya Ràdio Xavier Solà, va engegar amb la projecció dels curtmetratges realitzats a partir de les obres guanyadores dels Drac 2010: “Porfidiosa Nostàlgia”, en poesia i “El Préstec”, en relat curt. L’adaptació va anar a càrrec dels alumnes del Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya i les obres van ser molt ben rebudes pel públic i pels autors dels textos originals.

Muriel Casals, Presidenta d'Òmnium Cultural en la seva intervenció als Premis Drac 2011

Després d’aconseguir sorprendre gratament a l’auditori, Muriel Casals, Presidenta d’Òmnium Cultural, va pujar a l’escenari per dir unes paraules. Va destacar la importància d’actes com els Premis Drac, per la seva contribució a fer més sòlida la cultura catalana, i va destacar els 50 anys d’història de l’entitat Òmnium Cultural. A continuació es va llegir el veredicte de la nit. El barceloní Marc Farràs amb la seva obra “L’aiguat” i el balaguerí Francesc Culleré amb “Foc apagat” van ser els guardonats amb els Premis Drac de Solsona 2011, en la categoria de relat curt i poesia, respectivament.

Francesc Culleré rep el guardó de mans de Ramón Segués, President d'Òmnium Solsonès
El premiat Francesc Culleré i Maria Padró, que va recollir el guardó en nom de Marc Farràs

L’acte d’entrega dels Premis va trobar el seu punt i final en el concert del cantautor Pep Sala, que va aconseguir posar-se a tot el públic a la butxaca.

Si voleu saber més de l’entrega de Premis: mirar fotografies, recuperar retalls de premsa, veure els curtmetratges que es van projectar, podeu anar a la pàgina web dels premis o al blog.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn