24 de juliol de 2012

El documental sobre el setge de Cardona de 1711 entra a la sala d’edició

Preparatius d'una de les escenes de figuració al pati d'armes del castell de Cardona.

Hem començat la postproducció de 1711. El Setge. La Núria Sala, realitzadora i muntadora del documental, es troba aquests dies tancada a la sala de muntatge d’E2S Productora, d’on d’aquí a quatre setmanes en sortirà amb l’obra llesta per al visionat a TV3. Serà el seu segon muntatge de documental en menys d’un any, després d’Emboscats. Memòria d’una geografia secreta, que vam estrenar el mes de febrer i que ha estat el més vist de la temporada a l’espai El Documental del Canal 33.

Núria Sala, realitzadora i muntadora del documental, a la sala de postproducció d'E2S Productora.

En paral·lel, l’equip de rodatge continua gravant, en aquest cas imatges i seqüències relacionades amb l’actualitat, ja sigui per mitjà del retrat de la Cardona (i la Catalunya) d’avui o bé a partir de les aportacions de la dotzena d’experts que apareixeran en el documental.

Sota la producció de Lavinia Productora en col·laboració amb E2S, 1711. El Setge es veurà per TV3 el vespre de l’Onze de Setembre, dins del programa de documentalsSense Ficció. Abans, el 5 de setembre, la col·legiata de Sant Vicenç de Cardona acollirà la preestrena, on seran convidades totes aquelles persones i entitats que han col·laborat en la producció.

Durant cinc dies que han semblat cinc setmanes per la intensitat amb què hem treballat, hem estat rodant les escenes que ajudaran a explicar què va passar a Cardona durant el setge borbònic de 1711. Han estat moltes hores i ha fet falta molta paciència per part de tots aquells que han col·laborat desinteressadament, des dels que s’han posat davant de la càmera com a figurants fins als que, des de darrere, han preparat entrepans, servit begudes i fruites, muntat tendes, transportat materials o cedit espais.

El doctor Friedrich Edelmeyer, entrevistat a l'arxiu de l'Orde Teotònica de Viena.

L’equip de producció d’aquest documental volem expressar el nostre agraïment, que no té preu però, esperem, tindrà recompensa. No ens voldríem descuidar noms ni entitats perquè la llista serà immensa. Apareixerà en els crèdits del documental per al record, però qui més ho recordarà i mai ho oblidarà serem nosaltres.

La idea de les figuracions, que accentuaran el caràcter gràfic del documental i en facilitaran la comprensió, va ser un valor afegit a la producció que va aprovar Televisió de Catalunya, i no disposàvem de recursos per al càsting ni per a les escenes. La mobilització ciutadana ha estat fonamental per aconseguir-ho.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn