28 de desembre de 2012

La innocentada d’E2S: Cardona, capital d’una Catalunya independent

El castell de Cardona mai no va ser vençut per Felip V.
El castell de Cardona mai no va ser vençut per Felip V. Ara, es pot convertir en la icona de la nova capital catalana.

Complint amb les tradicions, E2S va fer la seva innocentada, que va servir per marcar el rècord mensual de visites al nostre web. Mantenim el text a continuació, íntegrament. Llarga vida als innocents!

Una vintena d’institucions catalanes, representatives del teixit social i cultural del país, han encarregat a Edosessa, la divisió d’estratègia de comunicació d’E2S, una campanya que reivindiqui Cardona com la capital d’una futura Catalunya independent. Una comissió formada per representants de les diferents institucions va arribar a la conclusió que la vila bagenca seria la millor candidata a capital oficial, en detriment de Barcelona, que continuaria sent la capital econòmica i seu del gruix de l’administració.

L’objectiu d’aquest grup d’institucions (els noms de les quals són encara confidencials) és presentar al govern de la Generalitat i al President, Artur Mas, el resultat final d’una campanya que consistirà en difusions a premsa, televisió, ràdio i Internet i en diferents accions de carrer que serviran per recollir signatures a favor de la candidatura de Cardona. Òbviament, el fet que E2S sigui de Cardona ha estat decisiu perquè aquestes institucions ens hagin fet l’encàrrec, a banda de la producció del documental 1711. El Setge i de l’experiència en campanyes que “fan país” com l’apadrinament de rucs catalans a Fuives o la que encara està en vigor sobre la promoció del domini .cat d’Internet.

Entre els arguments de la comissió que lidera aquesta campanya, en destaca el fet que Cardona no va ser mai vençuda per Felip V durant la Guerra de Successió (1705-1714), i el seu castell només es va rendir (una setmana més tard de l’Onze de Setembre) per evitar una veritable matança a Barcelona. Cardona també va resistir, el 1810, a la invasió napoleònica, i ja havia tingut un paper fonamental durant la Guerra dels Segadors. Segles abans, va ser la porta de la Marca Hispànica, repoblada pels comtes Guifré el Pelós i Borrell II. Fa uns anys, a més, la vila ja va ser candidata a la signatura del nou Estatut, que finalment es va rubricar a Barcelona.

Per altra banda, les institucions assenyalades consideren que un nou estat català ha de defugir del centralisme que hem denunciat tradicionalment d’Espanya, i que una bona fórmula seria descentralitzar la capital (que si fos a Cardona estaria situada just al centre de l’estat) i repartir una part dels nous ministeris i de la resta d’estructures d’estat, en la mesura del possible, pel territori. Si bé reconeixen que Barcelona ha de ser la gran referència del país i ha d’acollir la major part de l’administració, plantegen, per exemple, situar el ministeri català d’Agricultura i Alimentació a Lleida o Tortosa; la seu d’Afers Exteriors a Girona o Figueres; Sanitat a Manresa o Vic; Universitats i Investigació a Sabadell o Terrassa; Energia i Medi Ambient a Granollers; i Política Territorial en algun municipi de menys de 10.000 habitants del Pirineu.

A hores d’ara, Edosessa està desenvolupant el pla de comunicació, el ‘claim’ i, en paral·lel i per mitjà d’E2S Disseny, la imatge de marca de la candidatura cardonina. Posteriorment, E2S Productora en produirà els espots televisius, que probablement també es projectaran en sales de cinema de tot Catalunya.

4 respostes a “La innocentada d’E2S: Cardona, capital d’una Catalunya independent”

  1. Xavi ha dit:

    ànims amb aquesta tasca!

    hi ha alguna cosa que es puguem fer els cardonins per ajudar a aconseguir aquesta fita?

  2. Mercè ha dit:

    Què fantàstic!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn