7 de gener de 2013

L’experiència del documental Emboscats, dins del tema central de la revista l’Erol

Capçalera de l'article sobre els emboscats, obra de Núria Sala i Dani Sala
Capçalera de l’article sobre els emboscats, obra de Núria Sala i Dani Sala

La revista cultural l’Erol ha recollit, per mitjà d’un extens article dels directors d’E2S, Núria Sala i Dani Sala, l’experiència del documental Emboscats. Memòria d’una geografia secreta (Canal 33, febrer de 2012). Ho ha fet dins del seu Dossier (tema central), que en el seu últim número dedica al fenomen dels emboscats, els joves que es van amagar per no anar a la guerra civil (1936-1939).

Els coordinadors del tema, els historiadors Rosa Serra i Jordi Guixé (precisament, assessor del documental Emboscats), han considerat oportú abordar aquest tema després de la repercussió que va tenir el documental, la primera obra que va parlar obertament del fenomen i va donar veu als pocs protagonistes que encara són vius. També hi aporten els seus articles tres dels entrevistats per E2S Productora a Emboscats (Maite Garcia, Robert Duró i Josep Calvet).

Sota el títol “L’avi no va anar a la guerra”, Núria Sala i Dani Sala recullen les principals conclusions del documental, començant pel fet que la generació que avui té entre 30 i 40 anys ha conviscut amb el gran mite que tots els avis van anar a lluitar, quan en realitat molts se’n van escapar.

Emboscats. Memòria d’una geografia secreta, dirigir per Núria Sala, Dani Sala i la investigadora Esther Miralles i produït per E2S Productora en coproducció amb TV3 i el Centre d’Estudis Lacetans (CEL, Solsona), va ser l’obra més vista de la temporada dins de l’espai El Documental (Canal 33), i ha estat el més vist a TV3 a la Carta, amb el doble de visionats que el segon del rànquing.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn