14 de gener de 2014

Sense Ficció (TV3) estrena “El món on volíem viure”, amb participació d’E2S

Fa 75 anys del 15 de gener de 1939, el primer dia de l’èxode a les acaballes de la Guerra Civil. Aquell dia, un jove Robert Capa, que acabaria convertint-se en el millor fotògraf de guerra del segle XX, va fer 101 fotografies de la tragèdia entre Tarragona i el Penedès. TV3 i TVE han apostat per la coproducció del documental sobre aquesta història, produït per Lavinia Productora i amb una gran participació d’E2S (realització, direcció de fotografia, grafisme i art).

Ramon Arnabat, E2S
Un moment de l’entrevista a l’historiador Ramon Arnabat.

“El món on volíem viure” descriu el paral·lelisme entre la tragèdia de l’èxode (més de 450.000 persones desplaçades) i la vivència de Robert Capa, que aleshores només tenia 25 anys i ja en portava uns quants retratant la crueltat de la guerra. El rodatge, que s’ha desenvolupat entre Catalunya, Estats Units, França i Gran Bretanya, ha seguit les pistes de les fotografies i, alhora, els indrets exactes on van ser preses.

La preestrena va ser ahir a Tarragona, davant de més de 300 persones. Aquest vespre, TV3 celebra l’estrena al programa Sense Ficció, en “prime time”, i en breu ho farà TVE en la versió castellana de l’obra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn