14 de juliol de 2014

Innovation Trip, el premi de la II Fira del Jove Emprenedor

trip7

Els 8 joves guanyadors de la II Fira del Jove Emprenedor de la Catalunya Central, organitzada per E2S a encàrrec de Goral i l’Ajuntament de Cardona, van realitzar el seu “innovation trip”, el viatge-premi cap a empreses innovadores relacionades amb els seus projectes. Muffins and Tea, guanyadors de la categoria Before, i Sabons Bombolles, guanyadors de la categoria After. En un petit microbús el dijous al matí va començar la seva petita aventura!.

 

La primera empresa que van visitar va ser AINEA dedicada a la fabricació de sabons naturals, fragàncies, olis essencials seguint les tendències més innovadores. AINEA fabrica productes personalitzats per la Catedral de Santiago de Compostela o l’Alhambra de Granada, així com aromes personalitzats per famoses cadenes hoteleres des de la petita població de la costa mediterrània, Teià.

 

La seva propietària va explicar-nos detalladament quins són els processos productius per a l’elaboració dels sabons, elements més importants, peculiaritats, exigències i com funciona des del principi fins al final. Els alumnes van tenir el privilegi de veure de primera mà com funciona una empresa de “veritat” relacionada amb el producte que ells havien ideat.

trip1

Després d’un molt bon dinar al Restaurant El Nou Antigó de la mateixa població de Teià que ens va recomanar la Irene ens vam dirigir cap a Calldetenes a la Plana de Vic, per visitar els Espais Jubany . Allà ens esperava la Marta, del servei de càtering del grup d’empreses del famós i televisiu cuiner Nando Jubany.

Van poder veure uns fantàstics espais gastronòmics pensats per oferir una elevada qualitat al client. Van visitar el seu restaurant, on, fins i tot ens va deixar entrar a la seva cuina, un hort ecològic, un hotel situat a Sant Julià de Vilatorta un centre de convencions en ple parc natural del Montseny i, com va dir la Marta un servei “on tu vulguis” ja que el cuiner es desplaça allà on el demanen i realitza el càtering “in situ”

Després d’aquesta visita es van desplaçar cap a Girona, per instal·lar-se a l’hotel i descansar. L’endemà continuava l’experiència!

trip6

El divendres 27 de juny vam partir-nos per fer coses diferents, l’equip dels Muffins and Tea va anar a visitar un altra excel·lent empresa que els va encantar! FRIT RAVICH, ni més ni menys que la prestigiosa empresa gironina, coneguda per les seves patates xips.

trip4

El cap de producció va ensenyar-los tot el procès productiu de les patates xips des de que arriba el camió carregat amb les patates recent recollides fins que surten envasades amb la bossa. Van poder veure unes instal·lacions molt robotitzades i el funcionament de tota la planta de fabricació. Van disfrutar molt!

Mentrestant l’equip de Sabons Bombolles va participar en la cinquena edició del prestigiós FÒRUM IMPULSA que és un fòrum que la Fundació Príncep de Girona va engegar el 2010 amb l’objectiu de descobrir i avançar en condicions educatives, tecnològiques, econòmiques, polítiques i socials necessàries per convertir milers de joves inquiests en creadors de progrés. Aquest fòrum vol convertir-se en un altaveu d’iniciatives i projectes basats en la col·laboració.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn