2 de setembre de 2014

Un mapping pioner al castell de Cardona: la recreació d’una batalla històrica

Sobre una maqueta completament blanca de la Cardona del segle XVIII, el mapping creat i desenvolupat per E2S recrea el setge de Cardona de 1711, en el qual l’exèrcit borbònic va fracassar tot i comptar amb més de 10.000 soldats davant de poc més d’un miler de defensors. El mapping forma part del projecte museogràfic de l’Espai 1714 del castell de Cardona, amb el disseny la creació de dos interactius també realitzats per E2S.

Es tracta del primer mapping al món que recrea un episodi bèl·lic, i ho fa amb un estricte rigor històric fruit de la investigació desenvolupada per al documental 1711. El Setge (TV3), obra d’E2S. L’investigador del documental, Francesc Serra, també ha supervisat la veracitat de les informacions i els moviments que es descriuen en el mapping.

Dins del mateix projecte, dirigit per Quaderna i amb la coordinació de Nordest, E2S també ha dissenyat tota la senyalització i panells informatius del castell de Cardona en un moment històric únic, singular i irrepetible. El 18 de setembre es compleixen 300 anys de la rendició de Cardona, una setmana després de Barcelona, després de convertir-se en l’única fortalesa mai vençuda, inexpugnable durant la Guerra de Successió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn