16 de Desembre de 2014

Migjorn, la recuperació de la corbella i un novembre històric

oli300Novembres1-650x467
L’ampolla de l’anyada 2014, sota la marca 300 Novembres, obra d’E2S

Oli Migjorn ha recuperat molt més que l’oli d’oliva corbella, la varietat autòctona del Cardener que es trobava en vies de desaparició. També ha recuperat el paisatge de terrasses i margeres plenes d’aquestes oliveres pomposes i magestuoses que aporten a aquesta zona un caràcter especial, autèntic, genuí. En aquesta ocasió, l’anyada 2014, E2S ha tingut l’honor no només de dissenyar la nova ampolla, sinó de crear una nova marca i tota la història que l’acompanya, amb la qual s’ha volgut posar de manifest la rellevància del que va ser la primera collita (i la primera alegria) després de la Guerra de Successió (fa just 300 anys).

300 Novembres significa que han passat 300 mesos de collita, però també que aquesta collita coincidia amb un dels punts clau del procés sobiranista en què es troba immers Catalunya, que, precisament, va perdre la seva sobirania arran d’aquella guerra de fa tres segles. 300 Novembres és la història de la corbella lligada a la terra, i de la terra lligada a les llibertats. Per això, l’eix fonamental d’aquest nou packaging és una auca que lliga el producte, l’olivera, aquest territori i el que va passar fa 300 anys per mitjà de rimes consonants i 48 vinyetes il·lustrades.

L’ampolla només conté 15 vinyetes a mode de resum, i l’usuari pot accedir al conjunt de l’auca escanejant amb el mòbil el codi QR que apareix imprès o bé accedint al web www.300novembres.cat.

E2S també ha produït el nou reportatge de Migjorn, on l’espectador pot conèixer de més a prop la història de la recuperació de la corbella. De la mateixa manera, ens hem encarregat d’organitzar la presentació oficial de la nova anyada, en un acte que va omplir la premsa de la Coromina on tradicionalment s’havia molt l’oli d’una bona part de les corbelles del Cardener.

Ens enorgulleix poder desenvolupar projectes tan íntimament lligats al territori, a la cultura i al país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada