12 d'Abril de 2016

“Torras i Bages. Una vida d’intens compromís” es presenta en un acte que aplega més de 450 persones

inicivideo

En el marc del projecte Episcopus, el bisbat de Vic ha confiat en E2S per elaborar un breu documental que explica la trajectòria vital del bisbe Torras i Bages. Aquest any es commemora el centenari del seu traspàs i des del bisbat vigatà han impulsat tot un seguit d’actes per tal d’entendre l’aportació de Torras i Bages en els àmbits de la inserció de l’Església a la realitat catalana, la constatació de les arrels cristianes de Catalunya, la relació entre l’art i la fe a principis del s XX i les pastorals del bisbe Torras.

Moment de "Torras i Bages. Una vida d'intens compromís"
Moment de “Torras i Bages. Una vida d’intens compromís”

L’audiovisual que ha elaborat E2S es titula “Torras i Bages. Una vida d’intens compromís” i s’ha estrenat el dilluns 11 d’abril a Vic en una jornada sacerdotal que ha aplegat més de 450 sacerdots, tots els bisbes catalans, l’Espiscopat de Catalunya en ple i el cardenal Beniamino Stella, prefecte de la Sagrada Congregació per al Clergat (qui ha vingut expressament de Roma per a l’ocasió).

Moment de "Torras i Bages. Una vida d'intens compromís"
Moment de “Torras i Bages. Una vida d’intens compromís”

Aquest breu documental fa un recorregut per la vida del que va ser bisbe de Vic incidint en les seves fascetes menys conegudes. En destaca la seva intensa tasca pastoral, la relació espistolar que mantenia amb artistes i personatges il·lustrats del seu temps i la passió que tenia vers l’art i la cultura.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada