E2S

Museo del Pantumaca: el gran repte d’E2S per al 2017 a Madrid

28 de desembre de 2016 - Publicat per

pantumaca

Ja és oficial: E2S crearà un innovador museu al centre de Madrid, el primer a la història que pretén explicar, a partir del símil del pa amb tomàquet, quines són les claus perquè Catalunya continui existint. El Museo del Pantumaca (en honor a l’espanyolització del “pa amb tomàquet”) obirà portes el 28 de desembre del 2017 (és a dir, d’aquí a un any just) i acollirà mostres de gastronomia però també exposicions temporals d’artistes catalans, mostres d’oficis típics, demostracions tradicionals i, molt important, tota una planta dedicada als avenços científics, tecnològics i emprenedors dels segles XX i XXI. Òbviament, el Museo del Pantumaca (museodelpantumaca.com) tindrà un espai dedicat a la llengua i la literatura, així com la sala de la política, on repassarà, amb ull crític però pretesament objectiu, l’evolució del catalanisme fins a l’independentisme.

Però el plat fort (mai més ben dit) serà la mostra permanent sobre el pa amb tomàquet, des de fotografies de totes les versions d’aquest plat (torrat d’una cara o de les dues, amb all, sucat amb oli, xopat amb vi, untat amb llard) fins a un catàleg online de pans i tomàquets, passant per un decàleg multimèdia sobre males pràctiques (com, sense anar més lluny, escampar tomàquet triturat amb un pinzell). Una galeria de tomàquets famosos (amb el Tomàtic com a màxim exponent) i una botiga-rebost amb demostracions de pa amb tomàquet completaran aquest revolucionari equipament. Promet no deixar indiferent ningú, en especial els propis madrilenys i madrilenyes, que preferirien un projecte de pa sucat amb oli.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

« | »