17 de Gener de 2018

“Gamper, l’inventor del Barça”, presentat al Teatre Romea i a punt per a l’estrena internacional

Gamper és molt més que un nom que el sap tothom: és un dels personatges que més sonen i alhora més desconeguts de la història del club més important del món. La seva fascinant història retorna gràcies al documental “Gamper, l’inventor del Barça”, una coproducció internacional amb la participació d’E2S i que ha trigat més de cinc anys a fer-se realitat. Aquest dilluns va ser presentat oficialment al prestigiós Teatre Romea de Barcelona, de la mà del propi Futbol Club Barcelona, que en va fer estrena simultània a diferents ciutats del món (des de Nova York fins a Tòkio). Dimarts que ve s’estrena simultàniament a TV3 i Barça TV, i durant el febrer és previst a la televisió pública suïssa (RTS) i al canal d’esports alemany Teleclub.Lavinia, la gran i amiga productora barcelonina, ha capitanejat aquest projecte i ha trobat la complicitat dels coproductors suïssos PointProd. El Barça va decidir sumar-se al projecte i TV3 havia donat la primera empenta per assolir la coproducció franco-germano-suïssa. Tot això a la recta decisiva d’un projecte que va arribar al coneixement d’E2S fa més de cinc anys, i que s’ha traduït en la col·laboració en el desenvolupament, la direcció de fotografia i feines de postproducció.

La posada de llarg va ser realment espectacular, amb un Romea tenyit de llum blau-grana i amb la presència dels principals directius, jugadors i entrenadors de les diferents seccions del Barça, entre ells el tècnic Ernesto Valverde. Caldrà esperar a la primera nit televisiva i desitjar que l’audiència visqui una descoberta màgica i imprescindible per entendre el moment social que va tocar viure a Joan Gamper, el suis va arribar com a Hans, es va convertir al catalanisme i no va poder assaborir l’èxit de les seves gestes amb la intensitat que hauria merescut.

La peça ha estat muntada amb cinc versions idiomàtiques: català, castellà, anglès, francès i alemany. Ara s’està estudiant la versió japonesa. Per a nosaltres, el més important ha estat tornar a fer equip amb els amics de Lavinia, sota la direcció de Jordi Ferrerons i amb companys com Joan Arañó (producció) i Oriol Querol. També la descoberta de nous companys de viatge al peu dels Alps: Noël Tortajada, David Rihs i tot el seu equip de producció. Sense cap dubte, ha estat una experiència memorable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada