22 de Maig de 2018

Interacció digital i analògica als estands d’ExpoBages dissenyats per E2S

E2S va tornar a conceptualitzar i dissenyar espais expositius a ExpoBages, la fira multisectorial més important a la Catalunya interior. I vam voler que la interacció tingués el gran protagonisme, i vam la vam buscar amb fórmules ben diferenciades, des dels aspectes més tecnològics fins als més analògics.
D’una banda, repetíem a l’estand d’Aigües de Manresa, i aquesta vegada l’objectiu era divulgar al voltant de la potabilització d’aigües per poder explicar el gran projecte de l’empresa supramunicipal d’aigües a la planta potabilitzadora de Manresa. Vam creure convenient que els petits, i també els que no ho eren tant, poguessin experimentar el procés a petita escala, a partir de tres pràctiques de laboratori per a la decantació, filtració i potabilització final. També vam diferenciar les explicacions sobre el projecte, impresos al fons de l’estand, de les indicacions sobre els experiments, vinilats sobre la tuala de laboratori.
Per un altre costat, l’Ajutnament de Súria era el municipi convidat a la fira, i volia promoure la vila d’una forma diferent, alternativa, i per a un públic molt proper com és el de Manresa i el Bages, plenament coneixedor dels atractius suriencs. En aquest cas, vam concebre un estand que en el seu fons posés en relleu el patrimoni cultural, natural i immaterial de Súria (amb una il·lustració encarregada a l’amic Marc Martínes, de Think and View) i, presidint l’espai, els usuaris poguessin volar pel Poble Vell. Com podia ser? Doncs a partir de la gravació en dron i amb càmera de 360 graus (volant amb l’amic Jordi Cabané), i la visualització amb ulleres de realitat virtual. En paral·lel, l’estand acollia lectura de contes, tenia penjades (literalment) les obres publicades per l’Ajuntament en la darrera dècada i projectava imatges d’esdeveniments locals.
Ens hem divertit fent aquesta feina, però encara més veient-ne els resultats. L’any que ve, a tornar-hi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada