Reptes

Transformació urbana amb l’Ajuntament de Sabadell

[Foto: Ràdio Sabadell]

L’Àrea d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de Sabadell ha confiat a E2S el disseny de les dinàmiques per a dos tallers, dirigits a l’obtenció d’actuables per a la transformació urbana.

Els tallers s’han realitzat en el marc del projecte europeu Triangulum, del que Sabadell forma part, i que impulsa la creació d’urbs intel·ligents i sostenibles.

En el projecte hi participen una vintena d’entitats de diversos estats membres. Hi ha ciutats precursos o també anomenades “lighthouse”, com són Eindhoven, Manchester i Stavanger. I ciutats seguidores o follower com són Leipzig, Praga i Sabadell. Aquestes ciutats es comprometen a assolir els objectius de sostenibilitat ambiental, fruit de les diverses mesures i inversions adoptades en el marc del projecte.

Sabadell d’emmiralla en Eindhoven, ciutat amb una població només lleugerament superior a la de la capital vallesana i que ha sabut reconduir el seu passat industrial cap a les empreses tecnològiques i de serveis culturals, sent avui en dia la ciutat que produeix més patents per càpita del món.