5 de setembre de 2014

Emotiva presentació de Rector Ventallola 1714, un vi d’homenatge al patiment civil durant la Guerra de Successió

Rector Ventallola E2S vi DO Pla de Bages Collbaix
Un moment de la presentació, amb la sala de consulta de l’Arxiu Històric de Cardona de gom a gom.

L’Arxiu Històric de Cardona va acollir la presentació oficial del nou vi ecològic Rector Ventallola, amb DO Pla de Bages i elaborat per Collbaix, conceptualitzat i dissenyat per E2S arran d’una idea inicial del restaurant La Volta del Rector (Cardona) i Vins Alsina. Un centenar de persones van seguir en viu la posada en escena d’aquest nou producte, inspirat en un dels testimonis claus dels saquejos borbònics durant la Guerra de Successió: Mn. Pere Ventallola, rector de Bergús (1704-1714).

La cita a l’Arxiu Històric no era un caprici: el director de l’arxiu, el doctor Andreu Galera, tenia a les mans el costumari manuscrit del rector Ventallola, on va deixar constància de les vinyes cremades pels soldats de Felip V abans del setge borbònic al castell de Cardona (1711). En aquest testimoni excepcional, el prevere donava detalls sobre les destrosses provocades per l’exèrcit borbònic, en paral·lel al robatori de desenes de milers de litres de vi per satisfer tota la tropa.

RectorVentallola0045b
La directora d’E2S, Núria Sala, i el director de l’Arxiu Històric, Andreu Galera, durant la presentació del document manuscrit de 1712 sobre les atrocitats comeses per l’exèrcit borbònic a Bergús.

L’obertura de l’acte, però, va anar a càrrec de la directora d’E2S, Núria Sala, que va desvetllar el nom i la identitat gràfica del nou vi i va repassar tot el ‘storytelling’ del producte. També hi van participar el soci fundador de Collbaix, Josep Maria Claret, i el gerent de Vins Alsina, Joan Sala; a més de la presidència de l’acte i el discurs de tancament, a càrrec de l’alcalde de Cardona, Ferran Estruch.

El gest de la convocatòria va consistir en la donació, per part de Collbaix, de la primera ampolla del nou vi a l’Arxiu Històric de Cardona, amb la finalitat que formi part de l’inventari de l’equipament per a la història. Alhora, la segona de les ampolles embotellades va anar a mans de l’alcalde com a màxim representant de l’Ajuntament i de la representativitat popular, i la número 3 forma part de la prestatgeria d’E2S.

RectorVentallola0116b
Tast del nou vi Rector Ventallola (Collbaix, DO Pla de Bages), al pati interior de l’Arxiu Històric de Cardona.

Ens sentim orgullosos d’haver pogut portar a la realitat un producte com aquest, que serveix per difondre la història del territori i va lligat a la commemoració del Tricentenari de la resistència catalana, on Cardona i el seu castell juguen un paper singular en tractar-se de l’últim lloc on Catalunya va ser com els catalans volien que fos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn