6 de febrer de 2020

All in: l’aposta pel videomàrqueting

En aquest article anterior vam fer esment a l’increment de la publicitat online que s’espera, més tenint en compte que el 77% de les marques vol augmentar la seva presència a les xarxes socials, segons números extrets de Hootsuite. Aquesta tendència vindrà acompanyada i impulsada per un factor que comptarà amb un paper essencial i decisiu: el videomàrqueting.

El 84% dels professionals del màrqueting (dades de Getting Media Right) incrementaran la seva inversió publicitària en vídeos online, perquè és, amb diferència, el contingut més consumit i el que més influeix en la decisió de compra. Una eina poderosa per l’storytelling, que permet jugar amb diversos estils (streaming, entrevisteswebinar, etc.) i, per tant, una fantàstica eina de persuasió. Però, perquè s’entengui fins a quin punt el videomàrqueting guanyarà protagonisme, hem de desglossar-lo una mica més.

El videomàrqueting, el nou rei

El 96% dels consumidors a internet d’entre 18 i 34 anys mira vídeos diverses vegades al llarg de la setmana i el 75% dels millennials afirma veure un vídeo diari. N’hi ha més: el 64% dels consumidors assegura que els vídeos de màrqueting han tingut un pes important en les seves decisions de compra. Aquests números, extrets d’Hubstop, són només un exemple real de la importància que el vídeo té i tindrà en el màrqueting i les xarxes. Conformen per si sols una raó de pes perquè el videomàrqueting passi a ser el líder de l’estratègia de comunicació online. Però n’hi ha més.

El vídeo és un mitjà per al storytelling natural i existeixen moltes maneres d’explicar una història. Per això, han proliferat múltiples formats en els quals el vídeo és el protagonista com els streaming, els e-learning o els vlogging, Això, sense oblidar la tipologia dels vídeos, com les animacions o els vídeos corporatius i de producte. Així mateix, el producte audiovisual ha tingut també la capacitat d’adaptar-se a les xarxes. Amb l’eclosió de les stories d’Instagram i Facebook, per exemple, van impulsar els shoppable vídeos (amb enllaços directes), els vídeos en vertical o la realitat virtual 360 graus. Les opcions mitjançant el videomàrqueting són incomptables, però és un camp encara obert a la innovació. N’hi haurà més.

El seu potencial, actualment, els converteix en el rei del màrqueting. Un estudi de James McQuivey, de Forrestare Research, va arribar a la conclusió que un minut de vídeo tenia el mateix valor pel que fa a impacte que 1.800.000 paraules, perquè les dades visuals es processen 60.000 vegades més ràpid que el text. Com queda patent, l’engagement amb el videomàrqueting s’incrementa en gran manera i ofereix moltes alternatives a l’hora d’explicar una història, d’una forma menys intrusiva, més impactant i amb un poder persuasiu molt superior. Les dades són aclaparadores: no hi ha res més atractiu, impactant i accessible. En una estratègia de comunicació, el videomàrqueting no només és imprescindible, sinó necessari.

E2S, experts en videomàrqueting

A E2S Creativa fa temps que apostem pels continguts audiovisuals, produint animacions, vídeos corporatius o de producte, documentals i tot allò que sigui necessari. Sempre buscant el perfecte encaix entre els requeriments del client, a E2S hem dissenyat, produït i realitzat vídeos atractius, divertits, informatius i originals per a tota mena de registres. Si necessites assessorament o algú que et doni un cop de mà amb la teva estratègia de videomàrqueting, no dubtis a contactar amb E2S i t’ajudarem encantats. Si t’agrada el que llegeixes, també pots seguir-nos a Linkedin i estar atent a les últimes tendències i novetats que presentem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn