10 de febrer de 2020

E2S calcula les emissions estalviades gràcies a les reunions per videoconferència

>>> Per mitjà d’una eina online de creació pròpia, l’empresa de comunicació calcula i comunica a cada interlocutor la quantitat de CO2 que s’ha estalviat pel fet de no agafar el cotxe.

>>> Una reunió online amb la Fundació PuntCat ha servit per a l’estrena d’aquesta nova plataforma, que E2S s’obre a compartir amb la seva comunitat.

 

“Felicitats, Pep i Jaume. Heu fet una reunió per videoconferència i heu evitat que 19,06 kg de CO2 vagin a parar a l’atmosfera, contaminin l’aire que respirem i accentuïn l’escalfament global”. Aquest és el missatge que van rebre ahir Pep Masoliver i Jaume Medina, director d’Innovació i director de Projectes de la Fundació Puntcat, després de la reunió per videoconferència mantinguda amb Càrol Sánchez i Kiku Solé, dissenyadora i desenvolupador d’E2S Creativa.

Es tractava de l’estrena d’una nova eina pròpia d’E2S, un inèdit sistema que calcula les emissions estalviades en desplaçaments amb cotxe gràcies a la celebració de reunions per videoconferència. Amb aquesta iniciativa, E2S vol conscienciar les organitzacions i els professionals sobre la importància que té pel medi ambient reduir les reunions presencials que no siguin imprescindibles.

Després de cada reunió per videoconferència, un professional d’E2S introdueix a la plataforma el lloc on hauria estat la reunió en cas d’haver-se celebrat presencialment. Seguidament, hi afegeix les dades dels interlocutors i el lloc des d’on s’haurien desplaçat per assistir a la reunió. Un cop validat, cadascun dels interlocutors rep un missatge d’enhorabona amb el detall dels quilograms de diòxid de carboni que ha evitat alliberar a l’atmosfera.

Només és una primera fase

Aquesta eina es troba, en realitat, en la primera fase de la seva evolució. En la mesura en què creixi la seva utilització, començarà a publicar l’historial d’estalvi d’emissions a què ha contribuït. De fet, E2S obrirà la utilització d’aquesta eina a la seva comunitat, i es planteja adaptar-ne el motor a organitzacions que la vulguin fer servir. També vol créixer en tipus i formats de mobilitat, tot i que en aquesta primera versió s’ha focalitzat en els més fàcils d’evitar i alhora més recurrents: els de curt i mig recorregut amb vehicle privat.

Òbviament, hi ha trobades que no tenen sentit o, tanmateix, no tenen el mateix resultat sense la presència física. Però també n’hi ha moltes que són evitables i, per tant, ens permeten guanyar temps, diners i futur per al planeta.

El sector serveis també pot ser més sostenible

En matèria de medi ambient, la societat ha tendit a visualitzar la indústria com aquell sector que té més deures pendents. Això ja no és així. El sector més contaminant ja és el transport, i el sector de serveis també pot ser més sostenible. En aquest sentit, E2S ha dut a terme diferents mesures a la recerca de l’eficiència energètica, que va des de mecanismes d’optimització de la climatització fins al fet que tot el consum d’energia té etiqueta verda: ha estat produïda exclusivament amb fonts renovables. També té una política de minimització de la utilització de paper, una mesura que està introduint per mitjà de campanyes de comunicació interna en diferents empreses i institucions catalanes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn