7 de gener de 2022

Campanyes d’inspiració volcànica

El 2021 passarà a la història, no només com el segon de pandèmia, sinó com l’any en què l’illa de la Palma va viure l’erupció del volcà Cumbre Vieja. L’erupció ha estat la més longeva de l’arxipèlag i ha deixat danys sense comparació amb relació als volcans a Europa. Ha fet evacuar més de 7.000 persones i ha destruït més de 1.600 edificis. Davant d’aquestes xifres, algunes marques han volgut posar el cor a les Illes Canàries per centrar el seu relat publicitari en l’experiència que estan vivint els palmencs.

 

Una d’elles és una de les marques emblema de l’arxipèlag, Plátano de Canarias, que ha presentat una campanya de Nadal d’allò més sentida. Titulada “Contigo renaceremos de las cenizas”, lespot s’ha creat a través de l’animació i imatges elaborades amb cendres reals del volcà Cumbre Vieja, un dels elements amb el qual els productors de plàtan han hagut de conviure els darrers mesos. És una història de superació, valentia i esperança. Les cendres simbolitzen un futur en què la Palma renaixerà de l’erupció del volcà. La cantant canària Rosana, de manera desinteressada, s’ha sumat a la campanya posant la veu en un tema que parla de reconstrucció i esperança. 

 

El punt de inflexió d’Acojonados’

Coincideixen també a parlar del Cumbre Vieja i de les seves terribles conseqüències, Campofrío. En aquest cas, la marca d’embotits les ha unit a les circumstàncies generades per la pandèmia, per crear l’espot Acojonados, que busca conscienciar cada any sobre un tema concret. Enguany ens convida a superar les adversitats i a viure la vida sense temors. Tot i que en la campanya es fa referència des del covid-19 fins a les okupacions d’habitatges, el punt d’inflexió és, precisament, quan el protagonista, que encarna Karra Elejalde, escolta el commovedor testimoni de Victoria Torres, una viticultora la Palma, que explica com, malgrat la por, també ha sentit “l’impuls de continuar. Perquè vull, perquè penso que és important i perquè la vida segueix”. Una lliçó que, sens dubte, transcendeix la campanya.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn