Projectes

Documental “1711. El Setge”

Repte

Difondre els fets i espais del Setge de Cardona. Aquesta és la història d’una petita fortalesa al centre de Catalunya defensada per un miler d’homes de cinc llengües diferents, que van superar el setge de 9.500 soldats francesos la tardor de 1711.

Solució

Els resultats de la investigació i interpretació dels fets es va plasmar en diferents productes i derivades: El web del projecte (elsetge.cat), per a la difusió i divulgació amb el màxim abast, el documental “1711. El Setge”, en col·laboració amb Lavinia i produit per a TV3, la ruta “Els espais del Setge, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, amb la col·laboració d’E2S, va crear l’”Espai 1714” a la Casamata del Castell de Cardona. En aquest espai museugràfic que permet entendre el paper clau de Cardona a la Guerra de Successió Espanyola (1700-1714), un mapping virtual sobre una maqueta real, elaborat per E2S, recrea el Setge de Cardona de l’any 1711, la Fundació Cardona Històrica va implementar la visita guiada “La fortalesa inexpugnable”.

Altres derivades per part d’empreses i societat civil: Olis Migjorn: va crear l’oli “300 novembres”, amb la collita obtinguda 300 anys després dels fets, Celler Collbaix, amb el restaurant La Volta del rector i E2S, va crear el vi “Rector Ventallola”, la “Marxa del Setge”, una cursa de resistència de 55 km i 4.000 metres de desnivell organitzada pel Centre Excursionista de Cardona, la “Pedalada del Setge”, organitzada per BTT Cardona, el “Pa del Setge”, un pa amb una inscripció i fórmula especial cuit per la Cooperativa Pancar.

Dades del projecte

  • Nom1711. El Setge
  • Tipologiadocumental, 65"
  • LocalitzacióCatalunya, França i Àustria
  • Any2012
  • ClientLavinia Audiovisual, TV3 (Sense Ficció)