Reptes

Ajudem a posar la primera pedra al Living Lab d’Onkologikoa

E2S hem col·laborat amb fuelfor, agència especialitzada en innovació a l’atenció sanitària, en la definició de model de Living Lab per a Onkologikoa, l’Institut Oncològic de Gipuzkoa.

Al llarg de dos dies hem treballat conjuntament amb professionals del centre i amb pacients per comprendre a fons allò que aquests i els seus familiars necessiten i els reptes que es troben en utilitzar els serveis d’atenció sanitària. L’objectiu del projecte que ara s’inicia és integrar els pacients a una conversa, la de les seves necessitats, de la que massa sovint es troben absents, per tal de poder co-crear noves solucions que millorin l’experiència de l’atenció sanitària a l’Onkologikoa.

El concepte de Living Lab descriu aquest model d’innovació sistemàtica centrada en l’usuari en el que les solucions es dissenyen conjuntament i es prototipen en escenaris reals amb la participació de tots els integrants de la xarxa i partners. En el nostre cas, el Basque Culinary Center (BCC) de Donostia, partner especialista en alimentació per a la salut, va facilitar un Show Cooking de cuina amb receptes especials per contrarestar els efectes secundaris del tractament dels pacients de càncer.

És el punt de partida d’un Living Lab que es desenvoluparà de forma progressiva els propers anys, amb els pacients com a protagonistes.