11 de juny de 2010

Zero marges. Zero comissions. El futur pertany als honestos

Zero. Això és el que cobra E2S per la feina que no fa. Des que va arrencar el nostre projecte (aviat farà quatre anys), hem volgut ser el màxim de transparents i honestos en la nostra feina, i això estem convençuts que va lligat a no carregar percentatges de comissió a feines que contractem fora de la nostra plantilla professional. La immensa majoria (no ens atrevim a dir ‘totes’) de les empreses del sector de la comunicació s’enduen un marge d’entre un 10 i un 15% del cost d’impremta, per posar un exemple. El mateix passa amb els duplicats de CD i DVD, amb les locucions d’audiovisual, les traduccions de continguts en format paper i web, serveis de programació informàtica i una llarga llista de serveis externalitzats pels estudis del nostre sector.

E2S s’ha volgut desmarcar radicalment d’aquesta pràctica generalitzada, davant de la sorpresa de clients i, encara més, dels proveïdors. Quan demanem un pressupost extern, una de les primeres preguntes que hem de respondre és “aquí, quin marge i voleu carregar?”. Quan responem que no hi carregarem res, la primera reacció és “nois, bé us hi heu de guanyar l’estona, no?”. I ens la guanyem, perquè els clients tornen. En realitat, els nostres proveïdors no són nostres, sinó del client final, i per això facturen directament la seva feina sense passar per nosaltres. Transparència, se’n diu.

En època de vaques magres, tothom s’afanya a avanaçar rebaixes encobertes, a dir que no carregarà el 2% d’increment d’IVA, a parlar d’honestedat quan aquesta hauria d’haver estat la norma fonamental de les relacions comercials i empresarials. E2S sempre ha estat honesta, transparent i lliure de marges, i aquesta condició ha fet créixer el nostre projecte de forma sostinguda, no exponencial sinó progressiva, que és la forma (volem creure) d’assegurar que a sota sempre hi ha terra ferma (en comptes d’aire).

Hi ha dues formes de guanyar diners. Bé, més aviat, dos moments per guanyar-los: avui i demà. Els d’avui serveixen per arribar a final de mes, anar de vacances a Los Angeles, comprar un Mercedes-Benz esportiu o sopar als millors restaurants cada cap de setmana. El de demà són els que renunciem a cobrar avui multiplicat per les comissions a què renunciem; el resultat ha de ser (esperem) un futur net i clar per a un projecte apassionant, on mirar enrere fa somriure i mirar endavant emociona. El futur és dels valents, deia el profeta. Els valents són honestos.

2 respostes a “Zero marges. Zero comissions. El futur pertany als honestos”

  1. Mercè ha dit:

    Aplaudeixo la vostra filosofia i la comparteixo. Nosaltres actuem així també.

  2. Somriure amb el passat i emocionar-se construint el futur. La millor filosofia per viure i per créixer professionalment! L’honestedat, la transparència, la creativitat, la IMAGINACIÓ (Èh!), la passió per la feina ben feta i sense límits, com bé dieu, sobre terra ferma, són la millor garantia perquè una empresa triomfi. El futur és de projectes com el vostre.

    (No acostumo a deixar-me anar en elogis, però m’agrada dir les coses pel seu nom. Ah, i m’encanta el post!)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn