14 de novembre de 2009

E2S presenta amb l’Ajuntament de Cardona, el nou audiovisual que es projectarà a l’interior de la Muntanya de Sal

E2S presenta el nou audiovisual de la Muntanya de Sal de Cardona

Ajuntament de Cardona – L’Ajuntament de Cardona ha presentat avui un nou audiovisual que ajudarà a conèixer i difondre el patrimoni històric de la vila vinculat a l’explotació de la sal. La presentació d’aquest nou producte turístic, que s’ha realitzat a l’interior de la muntanya de sal de Cardona, ha comptat amb l’assistència d’una cinquantena de persones, amb una àmplia representació institucional, així com del sector turístic de la vila.

El nou audiovisual, que es podrà veure a les instal.lacions del Parc Cultural de la Muntanya de Sal, porta per títol “La Sal de la Història” i explica, de forma resumida, el recorregut històric de l’explotació de la sal a la vall salina de Cardona; des dels seus orígens, durant l’època Neolítica fins a l’actualitat.

L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Cardona, Josep M. Sala, acompanyat per la directora dels Plans de Dinamització Turística del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, Carmen Barroso; el director de l’Àrea d’Indústria i Energia de la delegació del Govern a Catalunya, Lluís Terradas; el delegat del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep M. Palau; Josep M. Pey, gerent de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya i els regidors del consistori cardoní.

En el seu parlament, l’alcalde ha destacat l’important tasca que en els darrers 10 anys ha dut a terme el consistori per revaloritzar el seu patrimoni històric i turístic. Sala ha qualificat “d’engrescadors” els resultats obtinguts fins el moment i ha felicitat, també, al sector privat per l’aposta turística que està desenvolupant a la vila. A més, ha animat als representants de les empreses turístiques a seguir col.laborant amb les administracions per consolidar “encara més” l’oferta turística de Cardona.

Per la seva banda, Terradas i Palau han coincidit en destacar la solidesa dels projectes turístics endegats pel municipi i han ressaltat, també, la decidida aposta que Cardona ha fet per promocionar els seus recursos turístics, revaloritzar el seu patrimoni i dinamitzar l’economia de la població.

Així mateix, els autors del documental -la productora audiovisual cardonina, E2S Produccions- han estat els responsables d’explicar els elements més significatius del reportatge que té una durada aproximada de 5 minuts i que es podrà veure a l’interior de les galeries de la mina, un cop els visitants hagin completat la visita a l’interior de la muntanya de sal. La realització de l’audiovisual forma part de les actuacions que l’Ajuntament de Cardona està desenvolupant en el marc del Pla de dinamització del Producte Turístic Industrial i de la Innovació Tecnològica de Catalunya i que ha permès impulsar altres accions de promoció turística del municipi com l’edició dels nous fulletons d’informació turística o la senyalització interna del Parc Cultural de la Muntanya de Sal.

L’acte de presentació, que ha inclòs una visita a les instal.lacions del Parc Cultural de la Muntanya de Sal, ha finalitzat a l’edifici de l’antiga fusteria, que acollirà la nova cafeteria-botiga del complex turístic.

Josep Maria Sala, alcalde de Cardona, en un moment de la presentació

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=bVrUHYrdrFM]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn