4 d'agost de 2010

Fòrum Impulsa, un referent d’emprenedoria

Havia de ser E2S la productora encarregada de realitzar el reportatge del Fòrum Impulsa organitzat per la Fundació Príncep de Girona. Presidida, precisament, pel Príncep en qüestió. El d’Astúries, Felip de Borbó.

Per mitjà d’Infonomia, hem estat els encarregats de desenvolupar el que es convertirà en el reportatge de la Jornada i, per tant, de transmetre la filosofia d’un Fòrum que neix per convertir-se en un referent d’emprenedoria arreu del món. Per això, aglutina en un sol espai un conjunt d’experiències globals. La coincidència de persones normals que han dut a terme projectes extraordinaris.

A banda de les extremes mesures de seguretat, per la presència a l’acte del Príncep i de la seva esposa, la Princesa Letizia (que van decidir ser-hi durant tot l’esdeveniment), l’acte va estar ple d’assistents de primera línia: el ferro de l’emprenedoria gironina, de Catalunya, de l’Estat i, fins i tot, d’altres punts del planeta. Els anomenats agents de canvi. Tots amb una característica comuna: la capacitat d’implicar-se en quelcom nou per poder catalitzar el canvi d’actitud que necessita la societat.

El Príncep Felip en la presentació de l'acte

La raó de ser de l’acte es va regir per la necessitat de referents, idees i impulsos, perquè els més joves es decideixin a emprendre. IMPULSA neix, per tant, amb un innovador format en xarxa, on ponents i assistents interactuen i s’impliquen en la recerca d’un entorn i un suport per a què els joves desenvolupin el seu talent, les seves iniciatives, el seu lideratge. Per això, sense anar més lluny, es van dur a terme dos tallers paral·lels enfocats a infants i joves.

Valors i models per emprendre va ser el debat de 59 segons

Què fa falta per ser emprenedor? Quins condicionants s’han de donar perquè una persona es decideixi a emprendre? La por és el nostre principal enemic? Ens falta educació en l’emprenedoria? Totes aquestes preguntes es van portar a debat amb els millors experts en la temàtica, persones que han tirat endavant els seus projectes sense por al fracàs. L immensa majoria, emprenedors de molt curta edat.

El Fòrum Impulsa va arrencar a les 10 del matí amb el discurs de benvinguda, a càrrec del Príncep d’Astúries i de Girona, i va anar creixent al llarg de tot el dia amb la posada en escena de les experiències dels ponents. Per damunt de l’escenari van passar-hi eminències com Muhammad Yunus, fundador del Grameen Bank (basat en el concepte de micro-crèdits) i Premi Nobel de la Pau 2006. I es van poder escoltar experiències com la del creador de Tuenti, Zaryn Dentzel o el Fundador i el president de Mango, Isak Andic.

Muhammad Yunus, fundador del Grameen Bank

Alfons Cornella, president d’Infonomia i un dels gurús mundials de la innovació, va destacar el paper clau de l’educació en les conclusions finals de l’acte, posant èmfasi en les accions col·laboratives i la confiança en els joves per aprofitar aquest magnífic moment de canvi.

La plataforma ha resultat, i els assistents s’han pogut retroalimentar d’experiències inoblidables. Alguns, fins i tot, han marxat amb reconeixement, per mitjà de la primera edició dels Premis Impulsa. És el cas de Pau Garcia-Milà, premi Impulsa Empresa per la creació de EyeOs (la plataforma de programari lliure que provoca sensació a tot el món) o Ruth Ruiz, premi Impulsa Social per la seva participació al projecte de la discoteca Ludalia (una iniciativa de la fundació Ludalia que promou el lleure entre joves amb discapacitats intel·lectuals).

E2S té el repte, ara, d’esprémer tot aquest potencial. Continuarà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn