19 d'abril de 2013

Comença el rodatge sobre la creació de la nova Àliga de Cardona, amb l’artista Toni Mujal

Àliga de Cardona, obra de Toni Mujal
La futura àliga, projectada prèviament al seu dibuix sobre poliestirè. A la imatge, Toni Mujal i la directora d’E2S, Núria Sala.

Ahir va començar a fer-se realitat l’Àliga de Cardona, i E2S Productora va arrencar amb el rodatge del ‘making of’, que seguirà el procés de creació del que serà l’element més important de la imatgeria festiva local. Obra de l’artista cardoní Toni Mujal, autor de centenars de gegants i imatgeria folklòrica arreu de l’estat, l’Àliga de Cardona sortirà al carrer el setembre d’aquest any. Comportarà la reaparició d’aquest element després de la Guerra de Successió, quan el nou règim de Felip V va esborrar del mapa la majoria d’àligues per la seva relació metafòrica amb el Sacre Imperi Germànic.

Per fer realitat la reaparició de l’Àliga, l’Ajuntament de Cardona ha signat un acord amb l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona que servirà per aprofitar la commemoració dels 300 anys de la fi de la Guerra de Successió (on Cardona va ser l’últim lloc a caure, just després de la capital catalana). L’Àliga de Barcelona apadrinarà la de Cardona per Festa Major de 2013 (el setembre), i la de Cardona ballarà a Barcelona l’Onze de Setembre de 2014. Les institucions barcelonines, a més, finançaran dues terceres parts de l’obra, i la resta serà coberta amb aportacions populars de la vila.

E2S Productora seguirà ara tot el procés creatiu de Toni Mujal, que ahir va començar amb el traspàs del dibuix original a una projecció sobre poliestirè (el popular ‘porexpan’) per traçar-ne l’esbós a mida real. Després d’això, Toni Mujal modelarà el poliestirè abans de fer la figura en fang i, posteriorment, passar a la fibra de vidre. També serà molt important la feina de sastreria, tant per la figura com per la indumentària del ballador. Però això ja es veurà més endavant. No us perdeu l’evolució de l’obra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn