29 d'agost de 2013

E2S desenvolupa l’app turística de Cardona, una eina útil per al visitant i de fàcil actualització

Portada de l'app turística de Cardona, obra d'E2S.
Portada de l’app turística de Cardona, obra d’E2S.

Cardona és més fàcil de visitar. E2S ha desenvolupat per a la Fundació Cardona Històrica una completa aplicació mòbil gratuïta per mitjà de la qual el turista d’aquesta vila bagenca pot accedir a tota la informació necessària per gaudir de la visita. La pantalla tàctil del mòbil o la tauleta es converteix, mitjançant l’app Visita Cardona!, en la millor eina per introduir la visita, conèixer a peu de terreny (de forma geolocalitzada) els detalls i la història del lloc, seguir l’agenda cultural i lúdica o bé conèixer on comprar, on menjar i on dormir.

L’aplicació utilitza el servei de geolocalització del telèfon per situar l’usuari, indicar-li la distància a la que es troba dels diferents punts (turístics, serveis públics, allotjament o restauració) i mostrar-li el camí per arribar-hi. En el cas de les rutes, també es mostra el recorregut sobre un mapa de Google Maps. Amb un sol toc a la pantalla l’usuari també pot compartir el web o trucar directament a l’establiment que està consultant.

Visita Cardona! és una aplicació per a Android i iOS híbrida: està desenvolupada amb els llenguatges genèrics de les aplicacions web (HTML5, JavaScript i CSS) però es poden instal·lar al sistema operatiu i aprofitar-ne els seus recursos i dispositius com si fos una aplicació nativa. Els avantatges d’aquest tipus d’aplicacions és que poden ser creades amb frameworks propis del desenvolupament web, i les seves interfícies trenquen amb la del sistema operatiu del dispositiu. A més, d’aquesta manera no és necessari programar reprogramar la mateixa app per a cada sistema.

Un dels apartats de l'app turística de Cardona.
Un dels apartats de l’app turística de Cardona.

Tant els continguts de l’app com del web de turisme de Cardona s’administren des del mateix gestor de continguts basat en la plataforma de codi obert WordPress. Així, la informació sempre està actualitzada i sincronitzada als dos llocs.

L’app està disponible en 4 idiomes (català, castellà, anglès i francès) i es pot descarregar des de http://app.cardonaturisme.com o cercant “Visita Cardona” a l’App Store (iPhone i iPad) o al Play Store (dispositius Android).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn