9 de juny de 2014

El castell de Cardona estrena la senyalització patrimonial i turística dissenyada per E2S

panell castell cardona 1714 E2S
Un dels nous panells explicatius del castell de Cardona, dissenyat per E2S.

A falta de pocs dies per a la inauguració del projecte de senyalització i museització del castell, els visitants de la fortalesa de Cardona ja tenen a l’abast tot el nou projecte senyalístic, que ha unificat la senyalització existent fins ara i ha potenciat tant els elements patrimonials com la conceptualització d’aquest autèntic espai de memòria.

E2S castell Cardona 1714
Un dels tres panells panoràmics instal·lats al capdamunt de la torre de la Minyona.

Amb el disseny d’E2S, la conceptualització per part de Quaderna, la construcció i instal·lació de Geosilva i la coordinació de Nordest (fins ara Aromí), a més de la participació de l’Ajuntament de Cardona, es tracta d’un projecte produït i finançat per la Generalitat de Catalunya per mitjà de l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural. S’emmarca dins del Tricentenari i, de fet, dedica la reformada Casamata al nou Espai 1714, que fa les funcions de centre d’interpretació de la fortalesa des del punt de vista de la Guerra de Successió.

Geosilva E2S castell
Els companys de Geosilva (el Pi de Sant Just, Olius, Solsonès), instal·lant els senyals.

El proper 21 de juny, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, inaugurarà el nou equipament museogràfic, que compta amb tots els elements dissenyats per E2S, a més de l’audiovisual que es projecta, dos interactius que ajuden a entendre la fortalesa i aprofundeixen en l’inventari posterior al setge de 1711, i un innovador ‘mapping’ que, sobre una maqueta de Cardona, explica pas a pas el setge de Cardona de 1711.

De moment, però, tota la senyalística del castell està instal·lada i ja es pot seguir tot l’itinerari, des del camí vell i el camí dels baluards fins al punt més alt, la torre de la Minyona, on tres panells horitzontals ajuden a interpretar la vista panoràmica. Paral·lelament, tots els elements identificatius de la fortalesa estan senyalitzats i diferents panells explicatius ajuden a interpretar la fortalesa i el context en què va ser construida i reformada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn