8 de Juliol de 2016

Ciutat Salvatge: els animals envaeixen la jungla d’asfalt

cotorra Sant Martí
Un fotograma del documental, amb una cotorra menjant pa a peu de carrer. Aquestes aus han canviat el comportament i han començat a baixar dels arbres per robar menjar als coloms.

Després de segles d’invasió humana, els animals envaeixen la ciutat. Aquest és l’argument de partida de Ciutat Salvatge, el nou documental dirigit i realitzat per E2S sota la producció de Lavinia Audiovisual, que s’estrena aquest dimarts (Sense Ficció, 21.50 h) a TV3. Ahir al vespre va tenir lloc la preestrena de l’obra al Museu de Ciències Naturals de Barcelona, amb una gran acollida per part del centenar llarg de convidats que han intervingut en la seva materialització.

senglar Vallvidrera
Carles Conejero, autor del Projecte Senglar, a Vallvidrera fent un experiment de conducta amb porcs senglars. Fotograma de Ciutat Salvatge.

Ciutat Salvatge retrata el fenomen d’irrupció d’espècies salvatges a diferents ciutats del món, amb arribada i tornada a Barcelona i amb una focalització molt especial a la vivència que en té la ciutadania. Si Barcelona viu el fenomen de senglars que trepitgen els carrers i s’alimenten d’escobraries, o de gavines que fan nius als terrats i es tornen agressives cap a les persones, moltes ciutats del món pateixen casos similars amb altres animals i veuen com aquest fet va en augment: senglars a Berlín, gavians a París, guineus a Londres, coiots a Chicago o lleopards a Mumbai són alguns exemples d’una situació que els experts en la projecció de ciutats no havien previst.

docu presentació ciutat salvatge
Un moment de la presentació del documental, al Museu de Ciències Naturals de Barcelona. D’esquerra a dreta, Joan Salvat (director de Sense Ficció), Dani Sala (director del documental), Marga Parés (cap de Biodiversitat de l’Ajuntament de Barcelona) i Jordi Ferrerons (productor executiu i director de Lavinia Audiovisual).

El documental és fruit d’una nova col·laboració amb Lavinia Audiovisual, una de les productores de referència en el mapa televisiu estatal i europeu. Sota la producció executiva de Jordi Ferrerons i la direcció de producció de Joan Arañó, E2S hi ha aportat la direcció, la realitzacio i direcció de fotografia, el guió i el grafisme. Una vegada més, ens sentim orgullosos d’aquesta col·laboració i també de la nostra aportació, dins de la nostra parcel·la, al contingut de qualitat i decididament compromès amb el documental que practica Televisió de Catalunya en general i el programa Sense Ficció en particular.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada