27 de desembre de 2018

#002 Idea de la setmana: Aquest robot només vol que l’estimin

En les últimes setmanes hem vist com dues de les propostes pioneres de la robòtica social, Jibo i Kuri, han fet fallida. Fins i tot l’interès en el robot social més ubic, Pepper, sembla trontollar. Potser van arribar massa aviat, quan les tecnologies per a una interacció natural amb les persones no estaven prou resoltes. L’expectativa va topar amb la realitat.

Mentrestant, els assistents personals d’Amazon, Google i d’altres, més pràctics i més assequibles, els han pres les llars. Però, com a humans, cerquem interaccions humanitzades, no només útils, i els robots socials hi tindran un paper. Ens arriba ara una nova proposta des del Japó: Lovot. Un robot que respon a com se’l tracta i que no fa altre cosa que esperar ser estimat. No fa res més, no fa res millor. Però potser no cal. O sí?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn