1 de març de 2019

#006 Idea de la setmana: Arriba la (des)informació intel·ligent

OpenAI, centre de recerca en intel·ligència artificial a San Francisco, ha encès les alarmes amb el sistema GPT-2 (Generative Pre-trained Transformer-2). El GPT-2 pot generar text coherent i realista a partir d’una mostra arbitrària de partida, adaptant-se al tema i estil de la mostra. Diaris i agències de notícies fa temps que s’ajuden de generadors de text en la redacció de continguts senzills, basats en dades i xifres.

Però el GPT-2 va més enllà, amb la capacitat de crear, en qualsevol estil, històries plausibles. Plausibles, que no necessàriament certes. Els propis desenvolupadors reconeixen que el sistema pot revolucionar la creació i distribució de fake news fins a cotes mai vistes. Tant és així que, per por al mal ús, han decidit no fer pública la investigació completa i obrir només una versió del GPT-2 amb capacitats reduïdes als possibles sectors d’interès. Preparem-nos per a la desinformació intel·ligent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn