22 de març de 2019

#007 Idea de la setmana: Robots més destres

En termes de manipulació d’objectes, el que per a nosaltres és molt fàcil per als robots és encara molt difícil. Per a la tasca més senzilla, el cervell processa alhora multitud de decisions en les que participen tots els sentits, i als robots industrials els falta molt per tenir aquest nivell de sofisticació.

Ara ens arriba de Berkeley una aproximació innovadora: un robot que usa dos braços amb pinces diferents a cada braç i que, a partir de l’aprenentatge de milions de simulacions amb objectes 3D, pot reconèixer objectes presentats aleatòriament i escollir la pinça més adient per agafar-los. A un ritme de 300 objectes per hora, encara és lluny de la destresa i rapidesa humanes, però ja s’entreveu un nou element de disrupció en els magatzems del futur, amb més màquines i menys persones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn