29 de març de 2019

#008 idea de la setmana: “Si em dones peix, menjaré avui; si m’ensenyes a pescar podré menjar demà”

Aquest proverbi xinès queda curt quan el canvi es dona de forma accelerada, tal com passa en el nostre present, i encara més en un futur que ens costa imaginar. Com ensenyar el que no sabem? Per garantir-nos la rellevància professional en moments d’incertesa el que necessitem és “aprendre com s’aprèn a pescar”; això és, tenir recursos i mètodes per ser capaços d’aprendre sobre qualsevol cosa.

Aquesta és una habilitat que cal cultivar i que, com tota rutina saludable, requereix mètode, temps, compromís i disciplina. Els resultats s’ho valen. Si el futur professional és reinvenció, la fórmula per a l’èxit en els nous escenaris la componen 5 Cs: pensament Crític, Comunicació, Col·laboració, Creativitat i Capacitat d’aprenentatge.

Inspiració: 21 Lessons for the 21st Century, de Yuval Noah Harari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn