30 d'abril de 2019

#010 Idea de la setmana: El cotxe ens observa… pel nostre bé

Segons els experts, falten dècades perquè la conducció autònoma plena sigui la norma. En aquest camí, els fabricants incorporen intel·ligència artificial per augmentar progressivament les capacitats dels vehicles en bé de la seguretat dels viatgers. El referent en seguretat, Volvo, posarà al mercat al 2020 cotxes amb càmera integrada, capaços de reconèixer l’estat de sobrietat i d’atenció del conductor, i de prendre-li el control per reduir la velocitat i aparcar de forma segura si fos necessari.

En la mateixa línia, Affectiva Automotive, una spin-off del MIT, ha desenvolupat una tecnologia per monitoritzar el comportament del conductor que detecta, entre d’altres, la conducció agressiva, present a més del 50% dels accidents mortals, segons un estudi de la AAA Foundation. En algun moment haurem de deixar al volant en mans del millor conductor, el propi vehicle. Però, mentre, estem disposats a renunciar a la privacitat per guanyar en seguretat?

Per saber-ne més, clica sobre aquestes línies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn