19 de juliol de 2019

#015 Idea de la setmana: Tecnologia per recordar i per oblidar?

Vivim en una societat que no para mai, que no descansa. Molts de nosaltres hem de gestionar milers de coses que tenim al cap com feines, horaris o rutines. Amb tanta informació, és difícil no deixar-nos endur pel caos i oblidar coses.

Aquesta és la raó per la qual han proliferat centenars d’apps que ens ajuden a recordar, i no només cites o esdeveniments. N’hi ha que han nascut per no permetre que ens oblidem de res. Actualment, podem trobar al mercat aplicacions que ens recorden cada cert temps que hem de fer una acció tan natural com beure aigua, com és el cas de Plant Nanny, per exemple.

Els beneficis d’aquestes aplicacions són obvis: poden ser de gran utilitat per aquelles persones que no poden oblidar la medicació que han de prendre, com l’app de Medisafe, així com ser un suport a l’hora d’exercir les nostres tasques diàries. Però són això, un suport.

Segons alguns especialistes, la tecnologia sembla disminuir la capacitat de l’ésser humà per emmagatzemar informació. Els avenços tecnològics canvien el nostre entorn i la nostra forma de vida. Ja no és necessari tenir la capacitat de memoritzar dades, sinó que és més important conèixer on podem localitzar i gestionar aquestes dades. Pot ser que la tecnologia ens ajudi a recordar, però també ens empeny, d’alguna forma, a oblidar. No creieu?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn