27 de juliol de 2019

#016 Idea de la setmana: Ensenyar als robots a aprendre

Poden imaginar-se un robot mirant un vídeo a Youtube per aprendre a fer alguna cosa? Doncs, encara que a molts ens pot semblar inversemblant, l’aprenentatge per part de les màquines ja és un fet i serà present al nostre dia a dia en molts pocs anys. Perquè els robots ja no només elaboren la tasca per a la qual estan programats, sinó que es constitueixen d’algorismes que aprenen.

VirtualHome, per exemple, és un simulador en el qual els algoritmes presents aprenen a dur a terme accions quotidianes, mitjançant la comanda de petites subtasques. En el cas de voler que preparin un te, per exemple, abans hem de donar instruccions com posar aigua en un pot, escalfar-la, abocar-la en un got, etc.

L’objectiu és generar les bases per a una plataforma on, mitjançant la visualització, una intel·ligència artificial pugui aprendre a realitzar alguna tasca, pas a pas, amb la capacitat d’interpretar aquesta feina que es porta a terme simplement veient-la. I, en definitiva, la meta és descobrir maneres de com ensenyar als robots a aprendre.

Cap a on porta tot això? Doncs es dirigeix cap a un entorn on els robots puguin arribar a autoprogramar-se a ells mateixos. Un món on la intel·ligència artificial no només sigui capaç de repetir una cosa que veu, sinó que pugui generalitzar i tingui la capacitat de dur a terme una tasca en qualsevol moment i lloc, en entorns diferents i superant possibles canvis derivats de factors externs. En definitiva, que la intel·ligència artificial pugui desenvolupar capacitats d’adaptabilitat, abstracció i comprensió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn