21 de febrer de 2020

#046 idea de la setmana: gaming, no només va de videojocs la cosa

A ningú sorprèn ja la potència de l’onada gamer, que en molt poc temps s’ha convertit en un negoci i un mercat realment rendibles. No obstant això, parlem d’una tendència que va molt més enllà del videojoc i que abraça diferents sectors com el tecnològic o l’audiovisual.

Ser gamer s’ha convertit en una professió que comporta una preparació: no només es tracta de jugar a un videojoc (és més complex que això), sinó que com fan els esportistes d’èlit, hi ha concentracions, dietes i rigorosos entrenaments, tal com fan a l’equip Team Vitality. Conèixer els detalls que envolten a aquesta nova professió i aquest món i apropar-lo al gran públic són dos dels elements motivadors per crear Top Gamers Academy, el reality per als amants dels videojocs i GAMERS, el reality que explica el dia a dia dels eSports a través de l’equip G2.Vodafone.

El món gamer també ha accentuat alguns canvis en l’àmbit social i familiar. El fet que molts joves considerin que la seva afició pot convertir-se en la seva professió és una realitat que alguns pares i mares, que han estat usuaris de videojocs en el seu moment, encara no comprenen. Una bretxa generacional que s’explica en el documental Not A Game.

Un negoci ben lucratiu

Ràpid creixement, bon rèdit econòmic i notorietat. Amb aquests tres ingredients, qui no voldria participar en aquest mercat? Des d’organismes com la Marina dels Estats Units fins a una plataforma per conèixer gent com Tinder s’han introduït de ple en els eSports (com moltes altres empreses), ja sigui per patrocinar, crear el seu propi equip o aparèixer-hi d’alguna manera.

També les ciutats hi han volgut participar, acollint els múltiples esdeveniments que s’han anat multiplicant en molt poc temps. A Espanya, per exemple, hi ha diversos esdeveniments dedicats al gaming i que acullen ciutats com Bilbao (Fun and Serious Games Festival), Barcelona (NiceOneBarcelona), València (Dreamhack València), Gijón (Metrópoli Gijón) o Granada (Granada Gaming Festival).

Plataforma per a la tecnologia

El món gamer també exerceix d’excel·lent plataforma per al desenvolupament i la implementació de diversos aparells o sistemes tecnològics, com pot ser la realitat virtual. Els professionals del gaming compten amb una sèrie d’elements característics propis: teclats personalitzats amb retroalimentació RGB, ratolins dissenyats al mil·límetre amb diferents botons i sensors làser d’alta precisió, càmeres amb estabilitzadors esfèrics 4K o auriculars que integren tecnologies avançades. Això, sense entrar en el terreny dels ordinadors, on han aconseguit que es produeixin equips sencers dissenyats exclusivament per al joc. Un exemple és la famosa marca Alienware.

El gaming i els eSports han augmentat, però el seu marge de creixement és encara ben ampli. Un fenomen comercial i social, que obre un camp interessant d’estudi i discussió, i que ha tingut un gran impacte en la joventut. La igualtat en el sector, les afectacions de l’excés del videojoc o la possible distorsió de la realitat són alguns dels temes candents d’un sector que apunta a ser un dels referents econòmics dels pròxims anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn