24 de desembre de 2020

#090 idea de la setmana: creativitat i digitalització salven el Nadal

2020 no és un any per a tradicions i el Nadal no serà una excepció. Els sopars d’empresa, quedades familiars, cotillons o cavalcades de reis no tenen cabuda en la nova normalitat pandèmica. Però això no és raó suficient per donar les festes per perdudes, sinó que és una oportunitat per explotar funcionalitats que la digitalització ens permet. No es tracta de passar un esdeveniment en persona a digital, sinó saber com aprofitar les eines per tenir experiències diferents i enriquidores.

Així, sorgeixen els sopars d’empresa virtuals, no només a través d’una reunió de meet, sinó amb programaris més avançats i amb els nostres propis avatars. També els més petits tenen encara l’ocasió de conèixer als patges reials, per exemple, que, encara que no en persona, tenen l’opció de parlar amb ells mitjançant un missatge personalitzat cap a ells, on ja coneixen tot el que han fet durant l’any. Perquè a part de les eines digitals, cal no oblidar que són mags.

Nadal de take away

Creativitat i digitalització s’han combinat per oferir alternatives realment interessants a l’hora de celebrar, per exemple, el sopar d’empresa. MakingMoviesCatevering Glovo et porten l’experiència d’un sopar a casa, amb tot detall, barrejant l’opció delivery amb les reunions digitals. D’altra banda, hi ha altres iniciatives com la d’Animatium on es proposa una intuïtiva plataforma per celebrar la trobada amb amics o l’empresa mitjançant avatars, on cada usuari pot parlar amb la seva pròpia veu i personalitzar el seu avatar com vulgui. Fins i tot pot acostar-se a un grup i anar sentint de què parlen, així com sentir com es dilueix la conversa a mesura que es va allunyant. Una manera original, realista i a distància de continuar amb les reunions i, per què no, amb la festa.

Però el Nadal, a la fi, és per als més petits i petites de la casa. I per a ells i elles també hi ha alternatives digitals que permeten explotar avantatges com la sorpresa, com les trobades virtuals amb el Pare Noel o els patges (amb E2S darrere d’aquest projecte, Patge.cat). Així mateix, no tota solució acaba sent virtual, de manera que trobem opcions on la creativitat serveix per salvar esculls. Visita dels reis a domicili, com va impulsar l’ajuntament de Peníscola, o cavalcades estàtiques, zones habilitades perquè els nens i nenes encara puguin gaudir de les carrosses o tenir l’opció d’enviar les seves cartes a ses majestats són bons exemples d’això.

Si alguna cosa ens ha ensenyat aquesta pandèmia, és que les eines digitals ens permeten tenir vivències i experiències diferents. Mai serà el mateix que les personals, però ofereix alternatives que poden enriquir en altres aspectes els moments que ens toqui viure. Gràcies a això, encara tindrem opció de viure el Nadal amb aquelles persones que volem, sigui en persona o a distància, i tenir records que faran que vegem aquestes festes amb certa tristesa, però també amb un somriure per ser diferents, però no pitjors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn