30 d'abril de 2021

#007 història de la setmana: Larry Walters i un vol per a la història

Una cadira de jardí, uns globus meteorològics inflats amb heli, una pistola d’aire comprimit i moltes ganes de volar. Aquests són els ingredients principals de la història de Larry Walters i el seu vol que, per culpa d’uns errors de càlcul, va acabar convertint-se en tota una fita el 1982. Des de la seva cadira voladora i a milers de metres d’altura, va arribar fins i tot a envair l’espai aeri i va deixar a tota una urbanització sense llum durant 20 minuts. Com? Aquí la història.

El protagonista d’aquesta història era un ciutadà americà, camioner i un apassionat del vol que va intentar allistar-se en les Forces Aèries, però va ser desestimat per culpa dels seus problemes de visió. Davant aquesta negativa, Larry Walters no es quedaria amb les ganes de volar, per la qual cosa, uns anys després, quan estava en Long Beach (Califòrnia) va tenir una “genial” idea. Va decidir utilitzar una senzilla cadira de jardí i lligar-li una sèrie de globus meteorològics inflats amb heli, pensant que alçaria el vol uns pocs metres per sobre del sòl. Per a això, simplement es va preparar amb una arma d’aire comprimit per a poder anar disparant als globus en el cas que volgués descendir. No obstant això, no va sortir com esperava.

En lloc d’alçar-se uns metres, entre els globus, la falta de pes i els corrents d’aire, va acabar aconseguint una altura realment considerable (alguns parlen de fins a 4.000 metres d’altura). La por es va apoderar de Walters, que no va saber com reaccionar i no s’atrevia a disparar als globus per a no desestabilitzar-se. La cadira va continuar el seu moviment, fins i tot envair espai aeri i creuant-ho, amb tot el perill que això comporta. Moltes de les històries relaten que portava amb ell una ràdio de curt abast, amb la qual va poder alertar de la seva presència, tal com es recull en aquesta entrevista de Los Angeles Times.

Després de 45 minuts a l’aire de Los Angeles, Walters va reunir la valentia suficient per a començar a explotar els globus mitjançant la seva pistola d’aire comprimit. Va aconseguir descendir lentament, però, com que no havia estat suficient aventura, alguns dels globus van quedar atrapats en una línia d’alta tensió, ocasionant una apagada de 20 minuts en un dels barris de la zona. El que es denomina un bon aterratge.

Walters va ser arrestat i multat, malgrat que va trigar a fer-se efectiva la multa perquè els mateixos departaments no estaven segurs de quina violació s’havia comès de la Llei Federal d’Aviació, ja que no hi havia antecedents anteriors com aquest cas. Així mateix, a més de la multa, Walters va aconseguir una certa fama i va oferir diverses entrevistes (va arribar a declarar que “era una cosa que havia de fer”) i fins i tot va exercir de conferenciant motivacional per un temps.

Aquesta gesta, difícil encara de creure avui dia, va arribar a inspirar una pel·lícula australiana anomenada Danny Deckchair i estrenada en 2003. Un clar exemple d’allò que ja se sol dir que la realitat a vegades supera la ficció. Una història que en el seu moment va fer la volta al món i que, com tota bona història viva, ha acabat amb diferents versions i alguns detalls menys fidedignes, però que li donen valor i èpica al relat de Larry Walters i el seu vol en 1982.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn