16 de setembre de 2021

Sam Bartram, el porter sota la boira: #027 història de la setmana

“Sí que és estrany, no arriben ni una vegada”. Suposem que aquest ha de ser un dels pensaments que passarien pel cap de Sam Bartram el 1937, mentre guardava la porteria del Charlton Athletic en el partit que els enfrontava al Chelsea. Un partit que va passar a la història, però no pel seu joc ni pel seu resultat, sinó perquè va ser suspès per la boira. I mentre tothom abandonava l’estadi, aficionats a casa i futbolistes al vestuari, Sam Bartram va continuar al camp, protegint la porteria durant 15 minuts sense que hi hagués ningú. Un porter implicat.

Però com és possible tal cosa? Doncs bé, durant el Nadal de 1937 va haver-hi seriosos problemes meteorològics amb la boira, arribant a suspendre’s diversos partits. No obstant això, el que enfrontava el Chelsea i el Charlton a Stamford Bridge sí que es va celebrar, arribant amb empat al descans. Durant la segona part, no obstant això, la boira va augmentar i va fer impossible distingir res a dues passes, per la qual cosa els àrbitres van decidir parar el partit.

Però el bo de Sam no es va adonar d’això, perquè no era capaç de veure als seus companys atacant. I és que, tal com va recordar en les seves memòries, la raó per la qual va continuar a la porteria era perquè estava convençut que els seus companys dominaven a l’equip rival i jugaven en camp contrari. Sabia que no s’havia produït cap gol perquè no es van sentir festejos. Clar, en part seria perquè ja no quedava ningú a l’estadi.

15 minuts després, de sobte, va aparèixer una figura davant del porter. Es tractava d’un agent de seguretat que, incrèdul, es va trobar encara a Sam Bartram en la porteria del Charlton atent. Òbviament, l’agent de seguretat va acabar dient-li que feia un quart d’hora que el partit s’havia cancel·lat i que els seus companys li esperaven en el vestuari on, com era d’esperar, va patir tota mena de mofes.

Cal destacar que aquesta és la història per la qual es coneix a Sam Bartram, però, lluny d’això, es tracta d’un ídol del Charlton. Va ser un jugador que només va jugar en el club de la seva vida, sent el que més partits va disputar amb aquesta samarreta i el de més edat, perquè va arribar a jugar amb 42 anys. Gràcies a això, té la seva estàtua davant de l’estadi i dóna nom al bar del camp. Un jugador històric del Charlton i devot del seu equip, al qual va defensar fins i tot en partits suspesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn