7 de juliol de 2020

La COVID_19 exalça el paper del disseny gràfic en la comunicació

Durant la pandèmia del coronavirus s’ha pogut observar que hi ha certs sectors i professions que han adquirit valor i rellevància per la funció que han exercit. Algunes d’elles estan relacionades amb les tecnologies (TIC), com la robòtica o la ciberseguretat; el màrqueting digital o el disseny gràfic. Aquesta última ha estat realment eficaç en la lluita contra el coronavirus, ja que ha estat la millor manera de transmetre els missatges de manera àgil, senzilla i eficaç.

El cervell humà assimila abans imatges i conceptes animats que textos. Per aquesta raó, cartelleria, iconografia o grafismes han estat elements essencials durant el confinament per dosificar, jerarquitzar i animar la informació. Ha quedat palès que el disseny és fonamental en la comunicació de crisi, ja que marca la diferència. La comunicació gràfica, en definitiva, ajuda a assimilar idees, les clarifica i ajuda a reduir la incertesa.

El disseny per a la comunicació

Una comunicació gràfica eficient i efectiva permet traslladar dades rellevants i instruccions importants, siguin guies o consells, de manera ordenada, clara i il·lustrada. Per això, durant el coronavirus s’han pogut veure centenars de directrius i normatives, tant internes com externes, mitjançant iconografia, amb text com a complement, anunciant les diverses mesures que havien de prendre durant la pandèmia. No hi ha empresa o local on no es trobessin icones i informacions sobre les mesures preventives a tenir en compte.

Però el disseny gràfic no només es tracta de crear unes icones, sinó de fer una anàlisi prèvia de la situació i el target i escollir l’estructura d’imatge i text adequada. S’han donat casos on l’excés de text ha acabat per debilitar el disseny, deixant la informació incompleta. Conscients d’això, E2S Creativa ha estat treballant durant molt de temps creant animacions i cartelleria per il·lustrar normatives o directrius d’empreses com Knauff o Semen Cardona, on complir aquestes regles és essencial per a la bioseguretat i el funcionament correcte. Aquesta llarga experiència ha permès que durant el confinament, E2S hagi pogut generar gran quantitat de contingut gràfic per organitzacions com Sant Andreu Salut, la participació de la qual ha estat essencial durant la crisi sanitària pel servei que aporta.

Les xarxes, un tauler estratègic

Si hi ha un canal eficaç on fer arribar un missatge són les xarxes socials, més tenint en compte l’augment de temps invertit pels usuaris a causa del confinament. A causa d’això, moltes han estat les empreses que han utilitzat aquesta plataforma com a canal principal de comunicació, com el Washington Post. Amb unes originals infografies, va explicar els diferents avenços de la malaltia segons les mesures que es duran a terme, ja el confinament o la distància social.

Les xarxes socials són mitjans en els quals, cada vegada més, l’impacte visual és indispensable a l’hora de cridar l’atenció. És aquí on el disseny gràfic fa la seva màgia, donant forma a un missatge de manera clara, però, al mateix temps, cridanera i atractiva perquè cali millor entre el públic. Si abans ja era imprescindible comptar amb una comunicació visual efectiva, ara s’ha tornat indispensable. Les xarxes són una presa de contacte essencial amb el client, un dels primers ponts per construir una confiança i relació entre marca i públic. Per a això, el disseny juga un paper fonamental.

E2S és molt conscient de la necessitat de crear una personalitat pròpia a les xarxes a través del disseny i el contingut. Així doncs, per a cada un dels nostres clients s’ha dissenyat una imatge i estil concrets i totalment identificats amb el missatge que volen transmetre, creant una unió de contingut i grafisme idònia i diferencial. L’experiència, la formació i el talent humà d’E2S Creativa ens converteix en una agència especialitzada en disseny, capacitada per ajudar i guiar qualsevol empresa per oferir una imatge atractiva i impactant al mateix temps que generem un missatge clar i comprensible. Si voleu que us ajudem o assessorem, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres aquí. Si us interessen els nostres continguts, també podeu seguir-nos a LinkedIn.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn