23 d'abril de 2021

#006 història de la setmana: Charles Geschke i l’aposta per la innovació

Aquesta setmana va saltar la notícia de la defunció de Charles Geschke, pare del PDF i cofundador de l’arxiconeguda companyia de programari Adobe, als 81 anys. Per tant, aquesta setmana el protagonista no podia ser un altre que aquest professor universitari de matemàtiques que, gràcies a un alumne, va decidir provar en el camp de la informàtica. En aquest punt va ser en el qual va començar tot el que després acabaria sent un salt meteòric cap a l’èxit i la creació d’una companyia que va canviar per complet el món de les publicacions, la impressió i la comunicació digital.

Després de ser convençut que el futur es trobava en la informàtica i doctorar-se en la Universitat Carnegie Mellon, Charles Geschke va deixar de costat la seva carrera com a professor i va passar a formar part de la divisió de recerca i desenvolupament de Xerox a Silicon Valley. Va ser durant aquesta aventura quan va conèixer al que seria el seu soci, John Warnock, amb el qual aviat va començar a treballar per a proposar una sèrie de canvis i idees que no van ser considerades per Xerox, la qual cosa els va portar a apostar per ells mateixos i les seves idees innovadores.

D’aquesta manera, Charles Geschke i John Warnock van fundar Adobe en el garatge de Warnock en 1982, perfeccionant un llenguatge de descripció de pàgines (PDL), que van començar a Xerox, i que aquests van rebutjar, que va passar a dir-se PostScript. Aquesta idea va acabar sent un dels primers sistemes d’autoedició que permetia a un usuari redactar un document al seu ordinador i imprimir-lo tal com apareixia a la pantalla, una cosa que durant els anys 80 era tota una revolució que va catapultar a la fama el programari d‘Adobe.

Una empresa on Charles Geschke va ocupar diversos llocs i va formar part en major o menor mesura de diferents innovacions i creacions com el Portable Document Format (PDF), que va néixer en1993 i continua sent l’estàndard de publicació de documents digitals avui dia, o softwares de la importància com Photoshop, Acrobat o Illustrator, eines essencials per a editors, creatius i comunicadors. Durant la seva vida, Geschke va rebre diversos premis per la seva carrera professional, com la Medalla Nacional a la Tecnologia i la Innovació o la Medalla a l’Emprenedoria Informàtica, entre d’altres.

Un exemple de com dos emprenedors, sense idea inicial del món dels negocis, van trobar un gran nínxol de mercat i van apostar per les seves idees, convençuts que respondrien a una nova necessitat que tindrien els usuaris.

Imatge via NBC News

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Segueix-nos a LinkedIn